BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tanrıkulu, Milli İrade Platformu'nu sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli İrade Platformu adı altında çeşitli gazetelere ilan veren kuruluşların 2002-2014 yılları arasında topladığı bağışları sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Milli İrade Platformu hangi kuruluşlardan oluşmaktadır? Milli İrade Platformu hangi dernek ve vakıflardan oluşmaktadır?

Milli İrade Platformu’nda kamu yararına faaliyet gösteren dernekler var mıdır? Varsa bu dernekler hangileridir ve Türkiye genelinde iller bazında nedir?

Milli İrade Platformu’nda yer alan dernekler hangi Bakanlar Kurulu kararıyla ve hangi tarihlerde kamu yararına çalışan dernek statüsü kazanmışlardır?

Milli İrade Platformu’nda vergi muafiyeti olan vakıflar hangileridir?

25 Aralık 2014 tarihinde Milli İrade Platformu adı altında çeşitli gazetelere ilan veren kuruluşların 2002-2014 yılları arasında topladığı bağışlar ne kadardır? Bilançoları ile gelir-gider tabloları nasıldır ve kamuoyu ile paylaşılacak mıdır? Bu kuruluşlara kaç kez mali denetim yapılmıştır?

Milli İrade Platformu’nda yer alan vakıf ve derneklere nakdi ve ayni yardım yapan kamu kurumları hangileridir?

Milli İrade Platformu’nda yer alan kuruluşların 2002-2014 yılları arasında almış oldukları ihaleler ve ihale bedelleri nedir?

Milli İrade Platformu’nda yer alan kuruluşlara ait gayrimenkul var mıdır? Varsa sayısı nedir? Bu gayrimenkuller kaç metrekarelik alan üzerindedir?

Bu gayrimenkullerin nakdi değeri nedir? Bu gayrimenkullerden satılanlar var mıdır? Varsa satın alan kuruluş, dernek ve vakıfların isimleri nelerdir? Satış işlemleri hangi tapu müdürlüklerinden gerçekleşmiştir?

Milli İrade Platformu’nda yer alan kuruluşlara ait arsa ve araziler var mıdır? Arsa ve araziler kaç metrekaredir? Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere satılmış mıdır? Satıldıysa hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren tapu müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?”