BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

İzmir hava durumu kar yağacak mı?

İzmir'de hava durumu bugün nasıl olacak. İç kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor, sıcaklık düşüyor. İç kesimlerinde kar yağışının kuvvetli ve lokal olarak yoğun olacağı beklenmektedir.

Abone ol

İzmir'de hava bugün nasıl olacak, kar yağışı ne zaman başlayacak meteoroloji son tahminleri açıkladı. Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçecek.Yağışlar kıyı şeridinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kar yağışının kuvvetli ve lokal olarak yoğun olacağı beklenmektedir. Aydın il genelinde yağışların kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.

RÜZGAR: Kuzey-kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/sa), bölgenin kuzeyinde tam fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esecek.

0612buyuk.20141231083710.png

1218buyuk.20141231083723.png

UYARILAR

Rüzgarın ; Ege Denizinde rüzgarın kuvvetli fırtına (7 ila 9 baufourt) gece saatlerinden itibaren tam fırtına (7 ila 9 baufourt) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Kar yağışının bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli ve lokal olarak yoğun olacağı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma ve don olayı, hava, kara ve deniz ulaşımında aksama) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Rüzgarın fırtına (60-80 km/sa)şeklinde eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava,kara ve deniz ulaşımında aksama, ağaçların devrilmesi, çatı uçması, soba zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİR'E KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle İzmir-Manisa yolu ulaşıma kapandı, İzmir'in Bergama, Menemen, Kınık ve Kemalpaşa ilçelerine de kar yağdı.

Soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu kent merkezinde en yüksek sıcaklık 4 derece olarak ölçüldü. İzmir-Manisa karayolunun Sabuncubeli mevkisinde, kar yağışı nedeniyle buzlanma meydana geldi. Karayolları ekipleri yolda kar temizleme ve tuzlama çalışması başlatırken, İzmir ve Manisa yönünde önlem alan trafik ekipleri buzlanma nedeniyle araç geçişlerine izin vermedi. Araçların büyük bölümü kent merkezlerine geri dönerken, bazıları da çalışmaların tamamlanarak yolun açılmasını bekledi.

Sıcaklığın 2 dereceye kadar düştüğü Bergama, Menemen, Kınık ve Kemalpaşa ilçelerinde de kar yağışı görüldü. Bu ilçelerde karın gece de etkili olacağı tahmin edildiği öğrenildi.

Menemen kent merkezinde etkili olan yağmur, öğle saatlerinde kara dönüştü. Yaklaşık yarım saat süren kar yağışı, daha sonra yeniden yerini yağmura bıraktı.

En son 2012 yılının şubat ayında örtülü karın görüldüğü İzmir kent merkezinde ise gece saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.