BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu Ankara kar ne zaman yağacak?

Ankara'da hava durumu bugün nasıl olacak. Ankara'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve şiddetli rüzgar bekleniyor. Kar Ankara'ya ne zaman yağacak meteoroloji açıkladı.

Abone ol

Ankara'da hava durumu bugün nasıl olacak, kar yağışı ne zaman başlayacak meteoroloji son tahmileri açıkladı. Bölge genelinin çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük kar yağışlı, Çankırı ve Ankara'nın kuzey ve doğu ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Kırıkkale ile Ankara'nın güney ilçelerinin ise aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların Batı Karadeniz'de kuvvetli olacağı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmeye devam etmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden orta yer yer kuvvetli (30-50 km/s), Batı Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) eseceği bekleniyor.

0612buyuk.20141231083041.png

1218buyuk.20141231083055.png

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; bölgenin güneyinde güneyli yönlerden, kuzeyinde ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı Karadeniz illerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KAR YAĞIŞI UYARISI: Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Batı Karadeniz ve iç kesimlerin kuzeyinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir