BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  GÜNCEL

AirAsia uçağı: Arama çalışmalarına kötü hava engeli

Pazar günü, Endenozya'da Cava denizine düşen AirAsia uçağının enkazını bulmak ve yolcuların cesetlerine ulaşmak için başlatılan çalışmamalar, fırsınalı hava ve dev dalgalar nedeniyle güçlükle yurütülüyor.

Abone ol

Pazar günü, Endonezya'da Cava denizine düşen AirAsia uçağının enkazını bulmak ve cesetlere ulaşmak için başlatılan çalışmamalar, fırtınalı hava ve dev dalgalar nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Endonezyalı yetkililer, Borneo açıklarında parçaların kayıp uçağa ait olduğunu doğruladı.

Yetkililer şimdiye kadar altı cesede ulaşıldığını söyledi.

Toplam 162 kişi taşıyan Airbus A320-200 tipi uçak Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken kalkışından yaklaşık 50 dakika sonra kaybolmuştu.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, öncelikle cesetlere ulaşmak için, gemiler ve helikopterlerle büyük bir arama operasyonu başlatacaklarını söylemişti.

Surabaya'da bu akşam, uçakta ölenler için bir anma etkinliği düzenlenecek.

Doğu Cava eyaleti valisi Soekarwo (Bir çok Endonezyalı gibi tek isim kullanıyor) BBC'ye yaptığı açıklamada yılbaşı kutlamalarının iptal edildiğini açıkladı, "Bu Endonezya için büyük bir trajedi. Kurbanlar ve aileleri için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Farklı ülkelerden uçak ve helikopterler, bugün sabahın ilk ışıklarıyla bölgeye hareket etti. Dalgıçlar da cesetleri ve uçağın kara kutusunu bulmaya çalışıyor.

Ancak yetkililer, şiddetli rüzgârlar ve 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle hava operasyonlarını askıya aldıklarını, gemilerin bölgeyi taramaya devam ettiğini söyledi.