BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  GÜNCEL

İzmir durum fena hava durumu alarmı!

İzmir hava durumu saatlik tahmin korkuttu meteoroloji son uyarıyı yaptı. Bugün İzmir'de şiddetli sağanak yağış görülecek aman sel baskınlarına dikkat! İzmir 5 günlük haritalı hava durum raporlarına bakıldığında yeni haftaya kadar şiddetli sağanak görülecek. İzmir'de sıcaklıklar 11 derece civarında seyredecek.

Abone ol

İzmir hava durumu çok fena sağanak yağış başladı meteoroloji sel baskınlarına karşı uyardı. İzmir saatlik hava durumu kırmızı alarm çok şiddetli sağanak yağış yeni haftaya kadar devam edecek.  İzmir'de yerel olarak kuvvetli sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU: Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı,Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Van, Bitlis, Eskişehir, Karabük, Bartın, Kastamonu, Karabük ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yer yer karlakarışık yağmur ve kar, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.