BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzleme heyeti belli oldu işte 6 isim

Çözüm Süreci'ndeki izleme heyetinde Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Ahmet Taşgetiren ve Hilal Kaplan'ın da olduğu 6 ismin yer aldığı iddia edildi.

Abone ol

Çözüm Süreci çerçevesinde oluşturulacak izleme heyetinde Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Ahmet Taşgetiren ve Hilal Kaplan'ın da olduğu 6 isim yer aldı.

Beril Dedeoğlu, Ali Bayramoğlu ve İsmail Bedirhanoğlu’nun isminin de yedek olarak belirlendiği kaydedildi.

İMRALI HEYETİNE ELDEN TESLİM

Çözüm Süreci’nin önemli adımlarından biri olan Abdullah Öcalan’ın Nevruz mesajı, İmralı heyetine ilk kez elden teslim edilirken, İzleme Heyeti’nde yer alacak 6 isim de belli oldu.

Sanatçı Kadir İnanır, öğretim üyesi Deniz Ülke Arıboğan, gazeteci Avni Özgürel ve İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın heyette yer alması kesinleşti. Gazeteci Ahmet Taşgetiren ve Hilal Kaplan’ın da heyette yer alması bekleniyor.

Taraflardan isimlere itiraz olacağı ihtimali göz önüne alınarak Beril Dedeoğlu, Ali Bayramoğlu ve İsmail Bedirhanoğlu’nun isminin de yedek olarak belirlendiği kaydedildi. İnanır, Arıboğan ve Özgürel, kendilerine izleme heyetinde yer alacaklarına ilişkin bir bildirim yapılmadığını, gelişmeleri medyadan takip ettiklerini söylediler.

ÖCALAN’IN NEVRUZ MEKTUBU

HDP’li İdris Baluken ve Pervin Buldan ile Sırrı Süreyya Önder, Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık, dün Öcalan ile 4 saat süren görüşme yaptı. Öcalan, Nevruz’da okunacak mektubunu elden teslim etti. Önceki mektuplar MİT görevlileri aracılığıyla veriliyordu. Mektupta, “Tahkim Edilmiş Ateşkes” ile PKK’nın olağanüstü kongreyle “Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleden vazgeçme kararı alması” ve Suriye Kürdistan bölgesiyle Türkiye arasındaki sınırların Avrupa Birliği gibi benzer bir uygulamayla kaldırılması gibi önemli tartışma başlıklarına yanıt verilmesi bekleniyor.