BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çözüm sürecinde flaş gelişme! 4 isim belli oldu!

Çözüm süreciyle ilgili oluşturulan izleme heyetinde bulunan 4 isim belli olduğu iddia edildi.

Abone ol

Çözüm süreci kapsamında oluşturulacak İzleme Heyeti'nde 7-8 kişinin olacağı öğrenilirken, heyette yer alacak 4 isim de belli olduğu iddia edildi.

A Haber'in iddiasına göre bu isimlerin, Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel ve Ahmet Taşgetiren olacağı öğrenildi.

Öte yandan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta Diyarbakır'da okunacak Newroz mesajının 2 sayfalık olduğu ve mesajın görüntülü değil yazılı olacağı belirtildi. Öcalan'ın mesajını HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Kürtçe, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Türkçe olarak okuyacak.

YALÇIN AKDOĞAN: BİZ AÇIKLAMA YAPMADAN İTİBAR ETMEYİN

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, heyette yer alacak isimlere yönelik iddia için yaptığı açıklamada "biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin." dedi. Akdoğan, AK Parti genel merkezi önünde, gazetecilerin izleme heyetiyle ilgili sorusunu yanıtladı.

Çözüm Süreci'ne ilişkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiği iddialarına karşılık Akdoğan, "Belirlenmiş ve kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin" ifadesini kullandı.

HDP DE DOĞRULAMADI

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de "İzleme Heyeti henüz kurulmuş değil, kesinleşmiş isimler de yok" diye konuştu.

NE DEDİLER?

Sanatçı Kadir İnanır, Akademisyen Deniz Ülke Arıboğan ve Gazeteci-Yazar Avni Özgürel Hürriyet’e henüz kendilerine izleme heyetinde yer alacaklarına ilişkin bir bildirim yapılmadığını, kendilerinin de bu gelişmeleri medyadan takip ettiklerini söylediler.