BIST 10.249
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.392,13
HABER /  DÜNYA

İzinsiz gösteriye polis müdahalesi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan göstericiler tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdahalesiyle karşılaştı. <br/>Şırnak’ı...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan göstericiler tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdahalesiyle karşılaştı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK Elebaşı Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının 15 yıl dönümünü bahane edip izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli bir grup gösterici polisle çatıştı. Polis izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. İdil,Yafes ve Nusaybin Caddesi’ne çıkan yüzleri maskeli göstericiler yola barikatlar kurup trafiğe kapattıktan sonra yoldan geçen araçlar da kimlik kontrolü yaptı. Göstericiler olay yerine sevk edilen emniyet güçlerine ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederek dağıtmaya çalıştı ancak göstericiler eylemlerine devam etmek isteyince polis havaya ateş açarak göstericileri dağıtmaya çalıştı.
Polisle göstericiler arasındaki gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
(İHA)