BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu Erdoğan'ı Köşk'te istiyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkması gerektiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması gerektiğini, bu talebin milletten geldiğini söyledi.

Türkiye'nin AK Parti ile birlikte demokrasi açısından çok önemli mesafeler katettiğini iddia eden Soylu, Andımız'ın kaldırılmasıyla bazı şeylere "tapınmanın, kutsallaştırmanın" sona erdirildiğini belirtti. CHP'nin eleştirilerine bir Karadeniz fıkrasıyla cevap veren Soylu, AK Parti'nin en büyük sorunun muhalefetsizlik olduğunu açıkladı.

Süleyman Soylu Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in sorularını cevapladı. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla büyük bir dönüşüm yaşandığını söyleyen Soylu, Türkiye'nin bugün hayal bile edilemeyen bir noktaya ulaştığını iddia etti.

Programda, dünyanın 2008 yılından bu yana, ekonomik anlamda büyük bir kriz yaşadığını; bunun sosyal yaşamı da derinden etkilediğini söyleyen Soylu, Türkiye'nin AK Parti döneminde atılan adımlarla, 1600 yıllı dönemlerden beri Avrupa ile arasında açılan makası kapatmaya başladığını anlattı.

KÜRT MESELESİ

Kürt sorununun, bugüne kadar bir çok siyasi partiyi, siyasi parti mezarlığına gönderdiğini söyleyen Soylu, yıllardan beri bölgede temaslarda bulunduğunu anlattı. Devletin bölge halkına inanması ve güvenmesi halinde, milletin de devlete güveneceğinin altını çizen Soylu, AK Parti'nin demokratikleşme konusunda attığı çok önemli adımlarla, bu güveni sağladığını söyledi.

ANDIMIZ'IN KALDIRILMASI 

2007 yılında 367 kiriziyle Türkiye'nin kutuplaştırıldığını ve gerildiğini söyleyen Soylu, seçimlerde AK Parti'nin aldığı yüzde 47'lik oyla bu tartışmaların sona erdiğini hatırlattı. Demokratikleşmede en önemli kuralın, siyaset kurumlarının da demokratikleşmesi olduğunu söyleyen Soylu, darbe dönemlerinde siyaset kurumunun hedef alındığını ve zayıflatıldığını kaydetti.

Andımız tartışmalarının, milliyetcilik ekseninde muhalefet tarafından gündemde tutulması halinde, AK Parti'nin işine yarayacağını ileri süren Soylu, tartışmanın bilinçsizce yürütüldüğünü iddia etti. Ezanı Türkçeleştiren bir isme ait olan Andımız'a tapınmanın, onu kutsamanın bir anlamı olmadığını da ifade eden Soylu, düzenlenin milliyetçilik ya da ırkçılıkla yakından uzaktan bir ilgisi olmadığını söyledi.
 
"CAMİYE GİDENE DE RAKI İÇENE DE KARIŞILMAYACAK"

Muhalefetin "paket seçime yönelik hazırlandı" eleştirilerini de değerlendiren Soylu, paketteki tek bir maddenin bile, seçimlerle ilgisinin bulunmadığını söyledi. Demokratikleşme Paketi ile camiye gidene de İzmir Kordon'da rakı içene de karışmanın bedelinin 3 yıldan başlayacağını hatırlatan Soylu, vatandaşın yaşam hakkının devlet tarafından güvenceye alındığını söyledi.

CHP'YE FIKRALI GÖNDERME

Seçim barajıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Soylu, AK Parti'nin getirdiği üç teklif arasında yer alan dar bölge seçim sisteminin kendisinin hayali olduğunu söyledi. Bu sistemin kendisini mutlu ettiğini, yetiştiği ocakta da en büyük hayalin bu olduğunu ifade eden Soylu, sistemi iktidarın halka geçmesinin en büyük sembolü olarak nitelendirdi. Soylu muhalefetin eleştirilerine ise şöyle cevap verdi:

"Her seçimin kendine ait bir ruhu, her seçimin kendine ait felsefesi ve psikolojisi vardır. Önümüzdeki seçimlerde, hangi siyasi partinin hangi oranda başarılı olup olmayacağını bilmiyoruz. Biz demokratik bir siyasal yapı oluşturmamız lazım. Dar bölge olursa yerelleşme olur. Siyaset ne kadar yerelleşirse o kadar demokratik olur. O zaman İngiltere'de dar bölge var. Hep yerel akıllı, yerel meseleri düşünen bir yapı mı var? 

Muhalefet partileri, buna bir takım öneriler getirmesi lazım. Muhalefet partileri öneri getirmiyor, tam tersi ne önerirseniz önerin kabul etmiyor. Hepsine hayır diyorlar. Bu siyaseti nasıl çoğullaştıracaksınız. Temel'in hikayesini biliyor musunuz? Temel ile İdris idam kararı veriliyor. Birbirlerine hayatı boyunca hep böyle ters bakıyorlar, inat yapıyorlar. İdris diyor ki Temel'e son isteğin nedir. Temel de "anamı görmek istiyorum" diyor. İdris'te son isteği olarak Temel anasını görmesin diyor. CHP'nin durumu bu oluyor yani.

"ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKMALI"

Programın son bölümünde Balçiçek İlter'in Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorularını da cevaplayan Soylu, Erdoğan'ın mutlaka Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğini söyledi. İşte Soylu'nun o sözleri;

"Türkiye bunu iyi yönetmelidir. Halk iktidarını devam ettirmek istiyor ve bunu da cumhurbaşkanlığı ile devam ettirmek istiyor. Bugün, halk iktidarının sembolü Tayyip Erdoğan'dır. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmalıdır ve halk kendi iktidarının sembolünü ilk kez halk oylamasıyla birlikte yaptığı seçimle Köşk'te görmelidir. Bu milletin 100 yıllık büyük talebinin, yüzyıllık büyük isteğinin sonucudur."