BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.404,33
HABER /  MEDYA

Yasakçıların bittiği an bu andır!

Devlet dairelerinde başörtüsü yasağının kalkmasını kaleme alan Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, sevincini böyle dile getirdi.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, kamuda başörtüsü yasağının kalkmasını "Yasakçıların bittiği an, bu andır!" sözleriyle değerlendirdi.

Dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kılık kıyafet yönetmeliği, kamuoyunda ve medyada yankı uyandırdı. Kimilerinin tarihi gün olarak nitelediği karar, yazar Hilal Kaplan'ın da gündemindeydi.

Kaplan, uzun yıllardır verilen mücadele sonrası haklarına kavuşan kadınların hislerine tercüman olduğu yazısında, yaşadığı mutluluğu satırlara böyle döküyor:

'BİZİM DE NİNELERİMİZ BAŞÖRTÜLÜ AMA' EDEBİYATI

"Dün, 8 Ekim 2013 günü, 'kamu alanı' denilerek başörtülü kadınlara kapalı bir korunaklı alan oluşturmaya çalışanlar,

Bunun için ikna odalarından hakarete her tür aşağılamaya başvuranlar,

Kamuda başörtülü ilk gün

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, kamuda başörtüsüne serbestlik getiren kararı yazdı. İşte o yazıdan bir bölüm:

"Kamuda başörtüsü serbestliği yeni bir dönemin de başlangıcıdır. Mütedeyyin insanlar için AK Parti, okullardaki seçmeli Kur’an-ı Kerim, Peygamberimiz’in hayatı (siyer) dersleri ve başörtüsü serbestliği ile gönülleri fethetmiştir.

Yeni dönem için şunu da söyleyebiliriz. Kamuda başörtüsü takmak bir imtiyaz değildir. Farklı bir konuma sahip olmak değildir. Mesele bir insan hakkının, özgürlüğün kazanılmasıdır. Bir bakıma yeni dönem, hepimiz için bir sınav özelliği de taşıyor. Gerilimlerin, çatışmaların değil, hoşgörünün, karşılıklı saygının kazanması gereken bir sınavdır bu…" Yazının tamamı için

'Suudi Arabistan'a gitsinler, İran'a defolsunlar' diye adres gösterenler,

'Bizim de ninelerimiz başörtülü ama' edebiyatıyla kendilerini temize çekmeye çalışanlar yenildiler.

Dün, 8 Ekim 2013 günü: Yasakçıların bittiği an, bu andır!

Dün, 8 Ekim 2013 günü, demir kapılardan geri dönse de, bir parçasını dışarda bırakıp girse de, mecburi sürgünlerde yaşasa da başörtüsünün izzetini hep yüreğinde taşıyan kadınlar kazandı.

TÜRKİYE KAZANDI

Dün, 8 Ekim 2013 günü, kardeşleri bu eziyeti çekerken, başını diğer taraf çevirmeyen, zulme karşı seslerini yükselten erkekler ve başı açık kadınlar kazandı.

Dün, 8 Ekim 2013 günü, kızlarının acısına ortak olan, onları neye karar verirlerse versinler destekleyen anne-babalar kazandı, kardeşler kazandı.

Dün, 8 Ekim 2013 günü, Türkiye kazandı.

Dün, 8 Ekim 2013 günü, devletin başörtüsü üzerine kurduğu paradigma resmen değişti. Bu büyük kazanımın farkında olarak durmak yok, mücadeleye devam...

TÜM BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA SELAM OLSUN

Hatice Babacan'dan Medine Bircan'a, Şule Yüksel Şenler'den Merve Kavakçı'ya kadar bu mücadelenin içinde yer almış tüm başörtülü kadınlara selâm olsun.

ALLAH'A SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN

'İnanca saygı, başörtüsüne özgürlük'ten 'Başörtülü aday yoksa, oy da yok'a kadar nice slogan ve kampanyayla 'Buradayız!' demiş hemcinslerimin çektiği çilelerin 'bu dünyada da' boşa gitmediğini gösterdiği için Allah'a sonsuz şükürler olsun."

Hilal Kaplan tüm

kamu.jpg