BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İzdivacı bırak hayatlara bak

İzdivaç programlarına katılanların kısa hikayesini biliyor muydunuz? Olay çöpçatanlık hadisesi değil.

Abone ol

Star TV’de ekrana gelen “Esra Erol’la İzdivaç”a başvuran o kadar çok insan varki.. Milliyet'in magazin yazarı Ali Eyüboğlu, konuya sosyolojik açıdan bakıyor.

diyen yazar, oraya gidenlerin büyük çoğunluğunun para ve başka faktörler için gittiğine dikkat çekiyor. Eyüboğlu programın bir günlüğünde yer alan isimleri sıraladı:

"(...)Kadir: 25 yaşında bekar. Trikoculuk yapıyor, 1.500 YTL maaş alıyor, kirada oturuyor. Lise mezunu. Yalnız yaşıyor.
Fatih: 24 yaşında, hiç evlenmedi, evi var, annesiyle yaşıyor. Güvenlik görevlisi. 1.200 YTL maaş alıyor.
Melahat: 44 yaşında. 1 kez evlendi. 17 yıl süren evliliği eşinin kumarı ve içkisi yüzünden bitti. 3 kızı, 2 oğlu var. İlkokul mezunu. Ne evi var, ne de emekli. İki çocuğuyla yaşıyor.

Elif: 46 yaşında. 17 yaşında yaptığı evlilik 18 yıl sürdü. Eşi tarafından terk edildi. 27 yaşındaki evli kızı ve 25 yaşındaki oğlu ile yaşıyor.
Gönül: 42 yaşında. Bir kez evlendi, 7 aylık hamileyken terk edildi. 17 ve 8 yaşında iki oğlu var. Ortaokul terk. “Çok acılar çektim, bana sahip çıkacak bir adam istiyorum” diyor.
Ahmet: 58 yaşında. Emekli. İki kez evlendi. İlk evliliği 33 yıl, ikincisi iki yıl sürdü. 30 ve 35 yaşlarında iki çocuğu var. 800 YTL maaş alıyor.

Hamit: 77 yaşında. Bir kez evlendi. 44 yıl 7 ay aynı yastığa baş koyduğu eşi 7 yıl önce öldü. 6 çocuğu da evli. Emekli, 1.500 YTL maaşı var, yalnız yaşıyor.
Mira: 31 yaşında. Antalya’da özel bir hastanede hemşirelik yapıyor. Oturma izni var, üniversite mezunu.
Akın: 23 yaşında. Bir kez nişanlandı, anlaşamadıkları için üç ay sonra yüzükler atıldı. İlkokul mezunu, garson. Evi var ama ailesiyle oturacak bir kız arıyor.

Sacit: 53 yaşında. Bir kez evlendi. O evlilik 20 yıl sürdü, anlaşamayınca ayrıldı. Biri öğretmen, biri doktor iki oğlu ve evi var. Yalnız yaşıyor, emekli. 2.000 YTL maaş alıyor.
Tuncay: 34 yaşında. İlkokul mezunu, evi var, 700 YTL maaş alıyor. Bedensel engelli, koltuk değnekleriyle yürüyor.
Elvan: 31 yaşında, hiç evlenmedi. Doğuştan gelen bedensel engelinden 9 ameliyattan sonra kurtuldu. İlkokul mezunu.
Bilge: 19 yaşında. Hiç evlenmedi. Bir kez sözlendi, 2 hafta sürdü. Bir kez de nişanlandı, o ise 3 ay sürdü. İki ilişkisi de anlaşamadıkları için bitti.

Osman: 27 yaşında. İstanbul’da yaşıyor. Belediye otobüsü şoförü.
Şefika: 57 yaşında. İki kez evlendi. 18 yaşında yaptığı ilk evliliği 17 yıl sürdü. İlk evliliğini alkol ve ihanet bitirdi. 38 yaşındaki kızı ve 33 yaşındaki oğlu evli. İkinci evliliği ise iki yıl sürdü. Üniversite mezunu. Evi ve otomobili var. Bir otelde çalışıyor.
Halit: 68 yaşında. İki kere evlendi. İlk eşinden cinsel problemler yüzünden ayrıldı. İkinci evliliğini 50 yaşındayken kendisinden 25 yaş küçük biriyle yaptı, bu evlilik de uzun sürmedi. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça biliyor.  Başbakanlıktan emekli, kirada oturuyor.

Neriman: 55 yaşında. İki kez evlendi. Üç çocuk dünyaya getirdiği ilk evliliği 16 yıl sürdü. İkinci evliliğini ilki bittikten bir yıl sonra yaptı, o da 5-6 yıl sürdü. Annesinden kalan emekli maaşı ve yine annesinden kalan bir evi var. Lise mezunu, oğlu ile yaşıyor.
Hürriyet: 40 yaşında. İki kez evlendi. İlk evliliği üç ay sürdü. Çünkü eşi eve kuma getirdi! İkinci evliliği de 7 ay sürdü. Baba şiddetinden kurtulmak için evlendi, ama şimdi bin pişman. Çalışmıyor, oğlu ile yaşıyor.

Bahriye:
55 yaşında. 17’sindeyken yaptığı ilk evlilik 11 yılda bitti. 2 kız, 2 erkek çocuğu var. İkinci evliliği ise içki ve kumar yüzünden iki yılda bitti. İlkokul terk. Evi var, babasından emekli maaşı alıyor.
Zeki: 28 yaşında. Bir kez evlendi. O evlilik resmiyette 1.5 yıl, pratikte ise bir ayda bitti. Çocuğu yok. Lise mezunu, oto kiralama ve emlak işi yapıyor. Evi yok, ailesiyle yaşıyor.

Nazmiye: 46 yaşında. 2 kez evlendi. Çocuğu yok. 2.5 yıl süren ilk evliliğini 20 yaşında yaptı. Boşandıktan 10 yıl sonra bir daha evlendi. Bu nedenle ailesi tarafından reddedildi.
O evliliği de 12 yıl sonra bitti. Şimdi ne eşi var, ne de ailesi. Yakın akrabalarının yanında kalıyor, yatılı hasta bakıcı olarak çalışıyor. İlkokul mezunu.
Özlem: 25 yaşında. 23 yaşında yaptığı evlilik, geçimsizlik yüzünden bitti. Çocuğu yok. Ortaokul mezunu, sekreterlik yapıyor.

Evren: 29 yaşında. Lise mezunu, emlak işi yapıyor. Bir kez evlendi. O evlilik de 13 ayda bitti. Çocuğu yok, işyeri var, ailesiyle yaşıyor.
Cemile: 68 yaşında. İki evlilik yaptı. İlk eşi vefat etti, ikincisinden boşandı. Hendek’te kızıyla yaşıyor. 20 yıldır bekar.
Mehmet: 70 yaşında. İstanbul’da yaşıyor. Emekli. Kendi evi var, tek başına yaşıyor.