BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İyileşmek isteyen Google'a bakıyor

ABD'de yapılan trend araştırmaları internetten sağlıkla ilgili bilgi almak isteyen her 10 kişiden 8'inin Google'a başvurduğunu gösterdi. Durum Türkiye'de de çok farklı değil

Abone ol

ABD'de yapılan trend araştırmaları internetten sağlıkla ilgili bilgi almak isteyen her 10 kişiden 8'inin Google'a başvurduğunu gösterdi. Durum Türkiye'de de çok farklı değil.

ABD 'de farklı trend araştırmalarının sonuçlarına göre, internette sağlıkla ilgili araştırma yapacak her 10 kişiden 8′i, ilk önce Google'ı kullanıyor.

Google'ın 2004 yılından itibaren dünyada yapılan arama oranlarını paylaştığı "Google Trends" ise Türkiye 'de de sağlık alanında hangi aramaların popüler olduğunu görmemizi sağlıyor.

YAZ BAŞINDA ZAYIFLAMA, YAZIN GÜNEŞ YANIĞI, KIŞIN GRİP

Türkiye'de son bir yılda sağlık alanında yapılan aramalar insanların sağlığa bakış açısını da ortaya koyuyor. Google'da yapılan aramalara göre, eğilimlerin dönemsel değişimleri de açıkça görülüyor. Yaz mevsimi başlangıcında zayıflama, yaz boyunca güneş yanığı, kış mevsimi başlangıcında ise grip, bitkisel çaylar, soğuk algınlığı ile ilgili aramaların arttığı görülüyor.

ZAYIFLAMA, DİYET, KANSER, DİYABET

ABD'de 2012 yılında kanser, diyabet, depresyon, akne, uçuk, bel ağrısı aramalarda ilk sıralarda yer alırken, Türkiye'de ise son bir yılda, zayıflama ve diyet araması, kanser ve diyabet aramalarının iki katından fazla olarak karşımıza çıkıyor.