BIST 10.205
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.372,80
HABER /  DÜNYA

Kral V. Harald Türkiye’ye geliyor

Norveç Kralı V. Harald, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle, 5-7 Kasım’da Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. <br/>Cumhurba...

Abone ol

Norveç Kralı V. Harald, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle, 5-7 Kasım’da Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Norveç Kralı V. Harald’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle, 5-7 Kasım’da Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceği ve bu ziyaretin Türkiye ile Norveç arasında diplomatik ilişkilerin tesis edildiği 1926 yılından bu yana Devlet Başkanı seviyesindeki ilk ziyareti teşkil edeceği bildirildi. Ziyaret kapsamında, 5 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak. Ayrıca, ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların arttırılmasına yönelik ilave imkanlar üzerinde durulacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.
Norveç, petrol ve doğalgaz üreticisi olmasının yanında yenilenebilir enerji kaynakları alanında da önemli bir teknolojik birikim ve tecrübeye sahip. Bu çerçevede Konuk Kral, Ankara’daki programı kapsamında 6 Kasım’da ’Yenilenebilir Enerji Kaynakları Alanında Türkiye-Norveç Ortaklığı Forumu’nun açılışına katılacak. Konuk Kral, resmi temaslarını tamamladıktan sonra 7 Kasım’da İstanbul’da iş dünyasının temsilcileriyle biraraya gelecek.
Norveç Kralı V. Harald’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaretin, dost ve müttefik iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilip derinleştirilmesi yönündeki karşılıklı arzu ve iradenin en üst düzeyde teyidine vesile olacağı kaydedildi. Bu kapsamda gerçekleştirilecek görüşmelerin, Norveç ile ilişkilerin her alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı belirtildi.
(İHA)