BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.434,41
HABER /  EKONOMİ

İyi yönetim mi yoksa mucize mi?

''Türk Ekonomisinin Başarısı ve Türkiye-Mısır Arasında Deneyim Paylaşımı'' adlı konferans, Kahire'de çalışmalarına başladı.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de Türk-Mısır İş Adamları Derneği (TÜMİAD) ve Mısır İş Geliştirme (EBDA) derneklerince Türkiye'nin ekonomik alandaki başarısını konu alan konferans düzenlendi.

Türkiye ve Mısır'dan çok sayıda akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı konferansta ''Türk Ekonomisinin Yükselişi: İyi yönetim mi yoksa mucize mi?'', ''Ekonomik Krizden Makro Ekonomik İstikrara Para ve Finans Politikaları'', ''Ticaret Politikası ve Küçük-Orta Büyüklükteki İşletmeler'', ''Türkiye'de ekonomik yapı ve Yabancı için imkanlar'' başlıkları altında konular üç ayrı oturumda yapılacak.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud ile çok sayıda ekonomist ve sanayicinin yanı sıra Mısır iş dünyasının ileri gelenlerinin katıldığı konferansta, Türkiye'nin ekonomik alandaki başarıları ve bu alanda Türkiye'nin deneyimleri üzerinde durulacak.

Mısır'da 25 Ocak Devrimi sonrasında Türkiye-Mısır yakınlaşmasına paralel olarak Kahire, Türkiye deneyiminin aktarılması hedefiyle çok sayıda panel ve toplantılara tanık oluyor.