BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL

İyi tatiller Sayın Bakan

Milli Eğitim Bakanı Çelik "Topyekûn savaşacağız" deyip 12 gün için Avustralya'ya gitti.

Abone ol

Okullarda her gün kan dökülürken, Milli Eğitim Bakanı Çelik "Topyekûn savaşacağız" deyip 12 gün için Avustralya'ya gitti.

Okullarda şiddet durmuyor. İki ayda beşinci cinayetten sonra dün de Adana Anafartalar Lisesi'nde iki öğrenci bıçaklanarak yaralandı. Acil önlem için gözlerin çevrildiği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, iki bürokratı ve danışmanıyla Avustralya'ya uçtu. Gitmeden önce de "Topyekûn sorumlulukla şiddetin üstesinden geleceğiz" dedi.

RESMİ PROGRAM SADECE İKİ GÜN
Çelik Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya da geçecek. Gezideki tek resmi program iki günlük Asya-Pasifik Eğitim Bakanları toplantısı olacak. Kalan zamanda Çelik'in Türk okullarındaki öğrencilerin sorunlarını yerinde gözleyeceği, 1000 burslu öğrenci için temas yapacağı belirtildi.



12 günlük tatile çıktı

Önceki gün düzenlediği basın toplantısında "Okullarda şiddetle topyekûn mücadele" diyen Çelik, aynı gece iki haftalığına Avustralya ve Yeni Zelanda gezisine çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceki gün "Okul ve Şiddet" konulu sempozyumda okullarda artan şiddetle ilgili "Topyekun bu sorumluluğu yüklenip üstesinden geleceğiz" açıklamasını yaptıktan hemen sonra yaklaşık iki hafta sürecek yurtdışı gezisine çıktı. Malatya Çocuk Yuvasında yaşanan olaylar sırnasında yurtdışı gezisini kesmeyerek Türkiye'ye dönmeyen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya yönelik eleştiriler hala hafızalardaki yerini korurken, Çelik'in de benzer bir tavır sergilemesi dikkat çekti. Çelik, gerekçesini "Avustralya'daki Türk öğrencilerin eğitimle ilgili bazı dertleri, problemleri var. Bunları çözmek bizim görevimiz" şeklinde açıkladığı Avustralya ve Yeni Zelanda'yı kapsayaniki haftalık gezi sırasında, "Türk öğrencilerin sorunlarını yerinde görüp, tespit edecek", yurt dışına gönderilecek 1000 burslu öğrenci için iki ülkeeğitim bakanlarıyla temaslarda bulunacak.

İLK DURAK AVUSTRALYA
Erdoğan'ın Aralık 2005'de Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yaptığı ziyaretlerin ardından, "işbirliği imkanlarını" görüşmek için organize edilen gezinin ilk ayağı Avustralya. Gezinin 5 Nisan'a kadar sürecek Avustralya bölümünde Çelik, Sidney'de okul ziyaretlerinde bulunacak. Çelik'in asıl toplantısı ise 3-5 Nisan arasında Brisbane şehrinde gerçekleşecek. Bakan, burada Asya Pasifik Ülkeleri Eğitim Bakanları toplantısına katılacak daha sonra da Yeni Zelanda'ya geçecek. Başkent Wellington'da Eğitim Bakanı ile bir araya gelecek olan Çelik, bu ülkede de 3 gün süren temaslarda bulunacak. Çelik'in Yeni Zelanda'daki ziyareti sonucu bu ülkeyle eğitim alanındaki ilk işbirliği de yapılmış olacak.

Kaynak: www.sabah.com.tr