BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

İYİ Partili vekil "Bu sarıklı arkadaş kimdir?" demişti! Şehit Kaymakamın babasıymış

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sürerken Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşarak "Bu sarıklı arkadaş kimdir?" diye sormuştu. Daha sonra o ismin şehit Kaymakam Muhammet Safıtürk'ün babası olduğunun ortaya çıkmasının ardından Lütfü Türkkan paylaşımını sildi.

Abone ol

TBMM Genel Kurul'da bütçe görüşmeleri sürerken İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.

"Bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba"
Türkkan, TBMM locasında çekilmiş cübbeli bir vatandaşın fotoğrafını paylaşıp "Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında ziyaretçi yasağı olur. Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?" diye not düştü.

Paylaşımı silmek zorunda kaldı
Fotoğraftaki kişinin kim olduğu ve yasak olmasına rağmen locada nasıl yer aldığı merak konusu oldu. Fotoğraf kısa sürede sosyal medyanın da gündemine oturdu. Tepkilerin ardından İYİ Partili Türkkan'ın bir süre sonra paylaşımını kaldırması dikkatlerden kaçmadı.

Şehit kaymakam Muhammet Safıtürk'ün babası çıktı
AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hayatımızın her anını saran sosyal medya doğru ve yerinde kullanılmadığında gönüllerde iz bırakacak yaralar açabilmektedir. Doğru ve yerinde kullanmak şöyle dursun; sosyal medyanın hızını karalama ve yerme gayesi ile işin ardını düşünmeden bilinçsizce kullanmak kalp kırıklarına neden oluyor.

Bugün bütçe görüşmeleri devam ederken bir milletvekili arkadaşımızın işin aslını sorgulamadan, araştırmadan hızlıca attığı bir tweet; bazı basın organları tarafından çarpıtılarak servis edildi. Ne yazık ki bu çarpıtma yine dış görünüşten kaynaklı "sarıklı ve cübbeli arkadaş" ifadeleri ile belli bir düşünce yapısı hedef alınarak gerçekleşti.

Oysa işin aslı çok farklı: Servis edilen fotoğraflarda yer alan amcamız; Mardin'de 2016 yılında PKK'lı kalleş teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım SAFİTÜRK!

Kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde misafir etme fırsatı bulduğumuz Kahraman Şehidimizin babası Asım SAFİTÜRK ile yemek yedikten sonra kendilerini uğurlamak üzereyken, "Buraya kadar gelmişken genel kurulu da görmek isterim." talebine kayıtsız kalamazdık. Evladını bu vatan için şehit vermiş bir babanın ricası bizim için emirdir. Bunun üzerine saniyelerle ifade edilebilecek çok kısa bir süre içinde şehidimizin babası genel kurul salonuna girdi ve çıktı. Çok kısa süren bu ziyaret hiçbir işleyişi de aksatmamıştır. Evladını vatan ve millet uğruna şehit vermiş bir babanın bu ricasını çok görmemek gerek. Kılık ve kıyafeti ile olayı başka bir boyuta taşımaya çalışmak ise aymazlıktan başka bir şey değildir.

Hülasa, bugün basına yansıyan haberlere söz konusu olan vatandaşımız Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım SAFİTÜRK Amca'mızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ağırladık, elini öptük, böyle bir evlat yetiştirdiği için kendilerine teşekkür ettik ve uğurladık.

Kamuoyuna bilgisine saygılarımla sunarım."