BIST 10.823
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,72
HABER /  POLİTİKA  /  SP

İtibar kaybeden Erbakan'dır!

Saadet Partisi'nin olaylı geçen iftar yemeklerinin ardından son olarak yine Kurtulmuş konuştu...

Abone ol

Saadet Partisi'nin olaylı geçen iftar yemeklerinin ardından son olarak yine Kurtulmuş konuştu... Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Cumartesi günü yaşanan olaylarla başlayan süreçlerden en çok zarar gören, itibar kaybeden Erbakan hocamızdır" dedi.

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar yemeğine katılan Kurtulmuş, dün akşam Necmettin Erbakan ile yaptıkları görüşmeden çok fazla siyasi sonuç çıkarmaya gerek olmadığını, yapılanın bir Ramazan görüşmesi olduğunun üzerinde durdu.

SP lideri Numan Kurtulmuş, cumartesi günü İstanbul'daki iftar yemeğinde yaşanan olayların göz göre göre gelen bir tertip olduğunu iddia ederek, "Mesele, sadece iftar sofrasında orayı dağıtan 20-30 kişi değil, bunun arkasında belki bir takım derin yapılanmalar var. Saadet Partisi'nin bu yükselişini önlemek isteyen bir takım ekipler olabilir. Bütün bunlardan dolayı en çok üzüldüğümüz, bu işler yapılırken Erbakan hocamızın isminin kullanılmış olmasıdır. Kendisine de bunu ifade ettik. Bu süreçlerden en çok zarar gören, itibar kaybeden kendisidir. Herhalde bu işleri yapanlarla fikri ve siyasi olarak hiçbir bağlantısının olmaması gerekir. Zaten söylüyor. 'Bunlar bizim insanlarıımız olamaz, bunları yapanlar milli görüşçü olamaz.' Bunları çok açık söylüyor. Ama bunu herhalde kamuoyuyla da paylaşacaktır" diye konuştu.