BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İthalatta haksız rekabete önlem

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Abone ol

Dış Ticaret Müsteşarlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
     
Tebliğde, ''halatlar ve kabloların (kapalı halatlar dahil)'' Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu menşeli olanları için sırasıyla kilogram başına 1 ABD Doları ve 0,5 ABD Doları tutarında dampinge karşı önlem aldığı anımsatıldı.
     
Ancak, yerli üretici Çelik Halat ve Tel Sanayi A.Ş. tarafından, önlem alınmasını müteakiben önlemin etkisiz kılınmasına yönelik önlem konusu ülkeler menşeli demetlenmiş teller (toron) ithalatının hızla arttığı ve bu ithalatın, damping önleminin yerli üretim dalında sağlaması beklenen iyileştirici etkiyi azalttığı konusunda bir şikayet alındı. Bu şikayet, Köşkerler Çelik Halat ve Makine San. Tic. Ltd. Şti. tarafından da desteklendi.
     
Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğünün bu çerçevede yürüttüğü soruşturma tamamlandı.
     
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin 2004/24 sayılı Tebliğ ile uygulanmakta olan dampinge karşı önlemlerin etkisiz kılındığı tespit edildi. İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu'nun kararı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu Bakan'ın onayı ile, yürürlükte olan önlem genişletilerek yürürlüğe konuldu