BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

İspanyada barış başka bahara

Terör örgütü ETA, 283 gün sonra ateşkesi ihlal etti. Hükümet barış sürecini askıya almaya karar verdi.

Abone ol

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nın T4 terminalindeki bir park yerinde bu sabah, içi bomba yüklü bir kamyoneti patlatan terör örgütü ETA, 283 gün sonra ateşkesi ihlal etti.

19 kişinin yaralandığı 2 kişinin de kayıp olduğu patlamayı üstlenen ETA'ya İspanya'da yasa dışı Batasuna partisi dışında diğer tüm siyasi partilerden sert tepkiler yağarken, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, 24 Mart tarihinde ETA'nın ateşkes ilan etmesinden sonra başlayan Bask bölgesindeki barış sürecinin askıya alındığını duyurdu.

Başbakanlık konutunda düzenlediği basın toplantısında "ETA ile diyaloğu geliştirmeye yönelik tüm girişimlerin askıya alınması talimatını verdim" diyen Zapatero, havaalanındaki terör saldırısının ETA'nın ilan ettiği ateşkesle "tamamen bağdaşmadığını" söyledi.

Bu arada ana muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) lideri Mariano Rajoy da, terör saldırısını kınayarak, "sosyalist hükümetin, terör örgütü ETA ile olan tüm ilişkilerini kesip İspanyol halkını sakinleştirmek zorunda olduğunu" ifade etti. Bask bölgesindeki barış sürecinde kilit durumda olan yasa dışı Batasuna partisi ise, bundan önceki terör saldırılarında olduğu gibi yine ETA'nın terör saldırısını kınamadı.