BIST 10.335
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.459,95
HABER /  SPOR

İtalya liginde şiddet kesintisi

İtalya Futbol Federeasyonu Başkanı, hafta sonu yaşanan şiddet olaylarından dolayı liglerin tatil edebileceğini söyledi.

Abone ol

İtalya Futbol Federeasyonu Başkanı, hafta sonu yaşanan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarından dolayı ligleri tatil edebileceğini söyledi.

İtalya Futbol Federeasyonu Başkanı Luca Pancalli, alarm durumunda olduklarını, hakemleri ve ülke futbolunun imajını korumak için caydırıcı önlemler almaya hazır olduğunu söyledi.

Pancalli: ''Herkesin katılımıyla; hakemlerin, antrenörlerin, futbolcuların, statyumlardaki gerçek taraftarın ve futbol severlerin, sahalarda sportmenlik ve karşılıklı saygı ortamını yaratabiliriz, böylece liglerin durdurulmasını önleyebiliriz.''

Cumartesi günü amatör lig maçında, Sammartinese kulübünün yetkilisi, maç sonunda çıkan kavgada hayatını kaybetmişti. 40 yaşındaki Ermanno Licursi, yerel derbide rakipleri Cancelleseli oyuncular ve taraftarlarında karıştığı kavgada yaşamını yitirdi.

Şiddet olayları bununla kalmadı, birçok şehirde de türlü vakalar meydana geldi. Bir Livorno taraftarının başına 20 tane dikiş atıldı. Taraftar, Fiorentinalı fanatikler tarafından maç öncesi dövüldü.

Bergamo'da da polis, yüzlerce Atalanta taraftarıyla çatıştı. Atalantalılar, rakip takım Catania'nın taraftarını taşıyan otobüslere saldırmak istemişlerdi.

Kaynak:  www.futbolarenasi.com