BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN

İpi boynuna geçirseler bile

Popstar'a Dink cinayeti damgasını vurdu. Bülent Ersoy, cenazede açılan pankartlara çok sert tepki gösterdi.

Abone ol

Popstar yarışmasında Bülent Ersoy, Hrant Dink’in cenazesinde yaşananlarla ilgli sert açıklamalar yaptı. Cenazede açılan “Hepimiz Ermeniyiz” pankartlarını asla kabul edemeyeceğini söyleyen Ersoy şöyle konuştu:

“İşin içine din ve ırk girdiği zaman beni kesseniz ’Ermeniyim’ lafını söyletemezsiniz. Ben Müslümanım ve Müslümanlığımla gurur duyuyorum. Hıristiyan olmayı kabul edemem. Hıristiyanlık yanlıştır. ’Hepimiz Hırantız’ denseydi olabilirdi. Ben şahsım adına konuşuyorum. İpi boynuma geçirseler bile ben asla ve asla Hıristiyan’ım demem. Türkiye hudutlarında doğdum. Müslüman evladıyım. Müslüman evladı olarak can vereceğim. Yasaklı dönemimde Fransa ve Alman hükümeti vatandaşlık teklif etti. Türkiye aleyhine konuşayım, gösterilerde bulunayım diye buradaki şartlarımın daha üzerinde her şey ayarlanmıştı. Ama ben burada doğdum, buranın ekmeğini yediğim, buranın suyunu içtiğim için asla böyle bir şey yapmayacağımı söyledim.”

Ünlü şarkıcı, bu kez de çok fazla Ermeni dostu olduğunu kaydettikten sonra, ”Açıklamalarım nedeniyle Ermeniler’i kırdığımı zannetmiyorum ama yine de kırılan olduysa özür dilerim “ dedi.