BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.513,97
HABER /  GÜNCEL

İstiklal Caddesi de yasaklı olacak!

İstanbul Büyükşehir, ses kirliliğine karşı mücadelede İstiklal Caddesi'ni de listeye aldı.

Abone ol

Artan tepkilere rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi gürültüyle mücadelede kararlı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yasak İstiklal Caddesi'nde de uygulanacak" dedi.

Kadir Topbaş, "Kendilerinden ses kirliliğinin karşı sahillere kadar yansımaması konusunda mümkün mertebe dikkatli olmaları istendi. Buna rağmen maalesef hassasiyet gösterilmedi'' diye konuştu. Özellikle öğrencilerin sınavlara hazırlanırken çok ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Topbaş, dünyada eğlence alanlarının çok farklı noktalara çekildiğini ve kentin her noktasında istenildiği şekilde gürültü kirliliği yapılamayacağını kaydetti.

Topbaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak bir encümen kararı hazırlattım. Buna göre cuma, cumartesi gece saat 01.00'den diğer günlerde 24.00'ten sonra açık alanlarda hiçbir şekilde ses kirliliği yapılamayacak.

YÜRÜTME KARARI DURDURULDU

Öte yandan ses sınırını aştıkları gerekçesiyle 1 hafta süreyle kapatılan gece kulüplerinin sahibi ve işletmecileri İstanbul İdare Mahkemeleri'ne başvurdu. Ses denetiminin yönetmeliğe uygun olarak yapılmadığı ve sonuçların kendilerine tebliğ edilmediğini ileri süren işletmecilerin başvurusu üzerine yürütme kararı durduruldu. İstanbul Valiliği'ne gönderilen karar Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne tebliğ edildiğinde gece kulüpleri yeniden faaliyete geçecek.