BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  POLİTİKA

İstifa edecek denen vekil konuştu

Adı istifa edecekler listesine yazılan Ak Parti'li Vahit Erdem, İNTERNETHABER'e konuştu.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL-

ANKARA-
Kulislerde muhalif olarak anılan ve adı 'istifa edip DP'ye gidecek 8 vekil' arasında sayılan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, "Kimse miletvekillerinin uysal koyun olmasını beklemesin. Buna kimsenin hakkı yok. Bu doğru da değil. Her milletvekili eleştirilerini açık açık dile getirebilmeli. Bunun istifa edip parti değiştireceği şeklinde yorumlanması da doğru değil" dedi.

Kendisinin Partisinden istifa etmek gibi bir düşüncesi olmadığını ve bu yöndeki haberlerin asılsız olduğu yolunda açıklama yaptığını anımsatan Erdem, şunları söyledi:

DAHA DEMOKRATİK NERESİ VAR?
"Ben partimin bazı konulardaki politikasının yanlış, hatalı olduğunu söyledim diye, istifa edip partimden ayrılacağım konuşuluyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Her parti kendi içinde demokrat olmalı. Bu yalnızca iktidar partisi için değil, muhalefet partileri için de geçerli. Şimdi ben istifa etsem gideceğim daha demokratik bir yer mi var? CHP mi? MHP mi? DP mi? Bunu bu şekilde düşünmek doğru değil. Neden istifa edeyim?"

NEDEN İSTİFA EDEYİM Kİ?
Erdem, istifa etmesinin mantığı bulunmadığını da belirterek, "Ben partimin içinde bu görüşlerimi dile getirerek daha etkili bir tavır sürdürebiliyorum. yni bakın bağımsız milletvekillerine. Ya da gideceğim söylenen DP'nin milletvekili Mesut Yılmaz'a bakın. Ne etkinliği var? Ben burada daha etkiliyken neden böyle bir siyasi yanlışlık yapayım?" dedi.

PARTİ FARKLI FİKİRLERLE ZENGİNLEŞİR
Erdem, her partinin hatalardan arınması için kendi içinde eleştirilere açık olması, gerekirse kapalı toplantılarda her türlü düşüncelerin, aykırı fikirlerin dile getirilmesinin sağlıklı bir yol olduğunu da belirtti. Erdem, "Bu şekilde gözden kaçacak hatalar belirlenip, kamuoyu önüne çıkmadan düzeltme imkanı olur. İçeriden güçlü politikalar belirlenebilir. Böylece dışarıya karşı daha güçlü hareket edilebilir. " diye konuştu.

BAZI KONULARDA FARKLI DÜŞÜNÜYORUM
Erdem, kendisinin zaman zaman aykırı görüşler ve eleştiriler yaptığını kabul ederek, başörtüsü, açılım gibi konularda partisinin yürüttüğü siyasetin aksine düşüncelere sahip olduğunu ve bunun doğal bir olay olarak görülmesi gerektiğini de ifade etti. Erdem, gelişmiş demokratik ülkelerde, Avrupa Parlamentolarında bazı iktidar milletvekillerinin konuşmalarının muhalefet sözcülerinden daha ağır ve sert olduğunu ancak bunun doğal karşılandığını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

UYSAL KOYUN OLUNMASIN
"Çünkü onların seçimleri partilerine bağlı değil. İyi siyasetçilerse, parti liderleri ve yönetimleri istemese de yeniden seçiliyorlar. Kimse engel olamıyor. Bu da, demokrasinin gelişmesini, farklı düşüncelerin dile getirilmesini ve düşünce zenginliğinin oluşmasını sağlıyor. Bizde de öyle olmalı. Kimse milletvekillerinden uysal koyun olmasını beklememeli."