BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şahini öfkelendiren müdür kıyağı

TBMM Başkanı 90. Yıl kutlamalarında 90 belge sergisinde; 91. panoyu görünce çıldırdı. İşte Şahin'i delirten 'kıyak'

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL-


ANKARA- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 90 yıl kutlamaları çerçevesinde, 90 yıl anısına 90 ilk belge sergisinde, 91. belgeyi görünce çıldırdı. 91. Belge kendisinin TBMM başkanı seçilmesine ilişkin mazbatanın ta kendisiydi. Şahin, öfkeyle bürokratları azarladı. 91. pano apar topar sergiden kaldırılıp, saklandı.

ŞAHİN'E 'SÜRPRİZ' SÜRPRİZ OLDU
Açılışı yapılan sergide ana tema her yıl için, TBMM arşivindeki bir belgenin cam panolarda sergilenmesi üzerine kurulmuştu. İlk kanun teklifi, ilk soru önergesi, ilk yoklama tutanağı gibi TBMM tarihinin ilklerini içeren ve arşivden çıkartılan belgelerin bire bir kopyaları kuliste görücüye çıktı. TBMM başkanı Mehmet Ali Şahin, tören sonrasında kurdela kesti ve ardından sergiyi gezmeye başladı. 90 ayrı panoyu gezen Başkan Şahin'e bürokratlarının bir 'kıyağı' vardı.

YENİ MÜDÜRÜN SÜRPRİZİ
Aslında serginin hazırlanması aylar öncesinden başlamış ve önceki Arşiv Müdürü'nün gözetiminde şekillenmişti. Ancak iki hafta önce Arşiv Müdürlüğü makamında bir değişiklik oldu.

TBMM'deki Temizlik firmasına yeğenini yerleştirdiği ve buradaki bazı uygunsuz olayları önleyemediği ididasıyla hakkında açılan soruşturmada ceza alan; İç Hizmetler eski Müdürü Recai Çırpan, iki hafta önce Arşiv Müdürlüğü'ne kaydırılmıştı.

Çırpan, göreve başlar başlamaz da önünde bu sergiyi buldu. İşte iddialara göre; Şahin'e 91. pano sürprizini hazırlayan da bu yeni Arşiv Müdürü'ydü.

NEDİR BU?
91. Panoda, Mehmet Ali Şahin'in TBMM Başkanı seçilmesine ilişkin mazbatası yer alıyordu. Üzeri kırmızı bir örtü ile kapalıydı. Şahin sergiyi gezerken, 91. panonun önüne gelince; bürokratlar "Efendim bu sizin için bir süpriz" diyerek örtüyü kaldırdılar. Ancak Şahin örtünün altında mazbatasını görünce adeta çıldırdı. "Bunun ne işi var burada. 90. yıl etkinliğinde 91. panonun işi ne? Ne yapmaya çalışıyorsunuz? çabuk bunu kaldırın. bir daha da böyle bir şey yapmayın" diye tepki gösterdi.

91. Pano, apar topar kaldırıldı ve adeta yok edildi. Böylece 90. yıl kutlamalarının ana teması yeniden '90 ilk belge' haline döndü.