BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

İşte Cimbomun en büyük projesi

Yakın geçmişte Türk futboluna birbirinden yetenekli yıldızlar kazandıran Galatasaray, yeni projelerle geleceğe de damga vurmayı hedefliyor.

Abone ol

Yakın geçmişte Türk futboluna birbirinden yetenekli yıldızlar kazandıran Galatasaray, yeni projelerle geleceğe de damga vurmayı hedefliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki gençleri futbolla tanıştırmayı planlayan sarı-kırmızılılar, Diyarbakır’da ‘futbol akademisi’ kuracak.

Doğu'da imkânı kısıtlı gençleri tarayıp, gizli kalmış yetenekleri keşfedecek olan sarı-kırmızılılar, futbol takımına yeni kaynaklar yaratmak için de büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Altyapıya verdikleri önemi Türkiye çapına yayıp, Barcelona ve Manchester United gibi futbol endüstrisi olmak için girişimlere başlayan Cimbom, proje sorumlusu olarak futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel’i tam yetkili kıldı.

MALİYET 4 MİLYON TL

Doğu'da üs olarak Diyarbakır şehrini seçen sarı-kırmızılı yöneticiler, bu projeyi civar illere de yayacak. Kurulumun toplam maliyeti 2 ile 2.5 milyon dolar (yaklaşık 4 milyon TL) olması beklenirken, tesislerde toplanacak gençler, altyapı konusunda profesyonel antrenörlere emanet edilecek. Seçmelerle belirlenecek geleceğin yıldızlarına her türlü olanağı sağlayacak yönetim, bu sayede Türkiye’ye İngiltere ve İspanya modelini taşıyarak çığır açacak.

NEDEN DİYARBAKIR?

Galatasaray'ın Diyarbakır’ı üs olarak seçmesinin nedeni ise, şehrin futbola olan aşkı ve yoğun ilgisi.. 8 Kasım’da oynanan Diyarbakırspor maçı öncesi şehre giden sarı-kırmızılı kafile, burada adeta ’krallar’ gibi karşılanmış, hatta yoğun ilgi nedeniyle de kaldıkları otele ancak 1 saatte gitmişlerdi. Komşu il Mardin’de futbol okulu açan G.Saray’da yöneticiler, bu ilgi karşısında kayıtsız kalmayıp, Diyarbakır dönüşü böyle bir proje hayata geçirmeyi kafasına koymuştu..

Bu önemli projeye ’öz kaynak yaratmak’ amaçlı bakan sarı-kırmızılı yönetim, bu sayede sosyal sorumluluk adına da önemli bir adım atmış olacak. Gençlere hem spor yapma hem de yeteneklerini gösterme şansı sunan G.Saray’ın şu an 6 okulda 3660 öğrencisi var. Ancak sadece Diyarbakır’daki bu akademinin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 1000 öğrenci daha G.Saray futbol eğitiminin bir parçası olacak. Tüm bu yatırımın esas amacıysa her 2 senede en az 1 oyuncunun A Takım’a çıkması. (Vatan)