BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.403,24
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İşte Uşak'ın son eğitim raporu!

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün eksileri artıları sayılarla açıkladı.

Abone ol

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının üstünde olduklarını ifade ederek 96 dersliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Düzgün Uşak'ta son 6 yılda 386 derslik inşa edildiğini belirtti. Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının üstünde olduklarını ifade ederek 96 dersliğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Son 6 yılda 386 derslik inşa edildiğini de belirten Düzgün, eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmek için çalıştıklarını ifade etti.

TÜRKİYE ORTALAMASINI GEÇTİ
Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün gazetecilere yaptığı açıklamada okullardaki derslik ihtiyaçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uşak'ta eğitimin kalitesinin her geçen yıl arttığını belirten Recep Düzgün fiziki sorunları da çözmek için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını dile getirdi. Öğrenci başına düşen derslik sayısında Türkiye ortalamasının üstünde olduklarını belirten Düzgün, Uşak'ta derslik başına 24 öğrencinin düştüğünü Türkiye ortalamasının ise 30- 35 öğrenci olduğunu kaydetti.

"96 DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR"
Son 6 yılda hayırseverlerin de desteği ile toplam 386 derslik inşa ettiklerini anlatan Recep Düzgün şunları söyledi; " Eğitimde her yıl başarı çıtamızı biraz daha yükseltiyoruz. Okullarımızdaki sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz. 2004 yılından itibaren sürdürdüğümüz çalışmalar çerçevesinde ilimizde toplam 386 derslik inşa ettik. Bu dersliklerin 186'sı hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile yapıldı. Yeni dersliklerin hizmete girmesi ile eğitimdeki kalite artmaya başladı. Artık kalabalık sınıflarda eğitim öğretim yapılmıyor. İlimizde derslik başına 24 öğrenci düşüyor. Şu an ikili öğretim yapan okul sayımız çok az. İl genelinde 96 dersliğe ihtiyacımız var. Eğer 96 dersliği inşa edebilir isek tüm okullarımızda tekli öğretime geçebileceğiz''