BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  GÜNCEL

Uşak Valisi'nden çok güzel hareket!

Uşak'ta HLH hastalığına yakalanan 15 aylık minik kızın ailesine büyük destek!

Abone ol

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, 11 aylıkken Hemofagositik (HLH) hastalığına yakalanan 15 aylık minik kızın ailesini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Vali Çakacak, aileye ziyareti sırasında vatandaşların sıkıntılarını gidermek, acılarını ve mutluluklarını paylaşmak için çalıştıklarını dile getirdi.

ACILI AİLEYE VALİ SÖZÜ!
Vali Özdemir Çakacak, Uşak’ın Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan Yunus Karaca ile Selcan Karaca çiftinin 15 aylık HLH hastası kızları Zeynep Karaca’nın haberlerinin basında yer alması üzerine aileye ziyaret ederek moral verdi. Acılı anne babaya valilik olarak gerekli desteği sağlayacaklarını ifade eden Vali Özdemir Çakacak, 30 Mart günü dünyaya gelen Melek Selma Fatma Karaca’ya da çeyrek altın taktı. Yaklaşık 15 ay önce sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen Zeynep Karaca 17 Aralık 2009 tarihinde yüksek ateş şikayeti ile ailesi tarafından Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış daha sonra İzmir’deki Dr. Behçet Uz Hastanesi’ne sevk edilerek HLH tanısı konulmuştu. Zeynep Karaca, HLH tanısı konulduktan sonra Ege Üniversitesi’nde tedavi altına alınmış ve 30 Mart günü dünyaya gelen kardeşi Melek Selma Fatma’nın kordan bağından elde edilen kök hücre nakli gerçekleştirileceği gün beyin kanaması geçirmişti. Acılı Karaca ilesi minik kızları Zeynep’in bu dramı ile büyük bir üzüntü yaşayarak yetkililerden yardım talep etmişti.

VALİ ÇAKACAK AİLEYE MORAL VERDİ
Vali Özdemir Çakacak, dün öğle saatlerinde Zeynep bebeğin dramı ile ilgili haberlerin basında yer alması üzerine harekete geçip ailenin ve Zeynep’in durumu ile ilgili bilgi aldı. Ardından aileyi evinde ziyaret eden Vali Çakacak, Karaca ailesinin sıkıntılarını dinleyip Zeynep’le ilgili detaylı bilgi aldı. Acılı aile ise Vali Çakacak’ın kendilerine sahip çıkıp evlerinde ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Baba Yunus Karaca, “Sayın valimiz durumumuzu öğrenir öğrenmez bizi aradı. Akşam saatlerinde ise evimize gelerek sıkıntılarımızı dinledi. Bize sahipsiz olmadığımızı devlet olarak her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Valimizin bizimle yakından ilgilenip aynı gün evimize gelmesi bizi duygulandırdı. Valimiz Zeynep’in doktorları ile de görüşüp her türlü desteği vereceklerini Zeynep’in durumu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceklerini bildirdi”dedi.

DEVLETİN SICAK YÜZÜ!
Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise valilik olarak kentte yaşayan tüm vatandaşların sıkıntılarını gidermek, onlara sahip çıkmak, acılarını ve sevinçlerini paylaşmak için çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Zeynep bebeğin durumunu öğrenince hemen detaylı bilgi aldım. Aynı gün ailemizi evinde ziyaret ederek yalnız olmadıklarını valilik olarak yanlarında olduğumuzu söyledim. 15 aylık minik kızın dramı hepimizi derinden üzdü. Biz ilimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın dertlerini, sorunlarını, acılarını ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Devletimizin şefkatli ve sıcak yüzünü vatandaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz. Bu ailemizi de evinde ziyaret edip hem moral verdik hem yeni dünyaya gelen ve ablasına hayat verecek olan Melek bebeğe de küçük bir hediye götürdük. Bundan sonra Zeynep’in sağlığı ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip gereken desteği sağlayacağız”

ÇOCUKLARA ÇİKOLATA ZİYAFETİ!
Vali Çakacak aile ziyaretini tamamladıktan sonra mahallede toplanan çocuklarla da yakından ilgilendi. Çocuklarla kısa süre sohbet edip onları seven Vali Çakacak, miniklere çikolata da dağıtarak gönüllerini aldı.