BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Çakır yönetti, Fulham tarih yazdı

UEFA Avrupa Ligi'nde Hamburg'u 2 - 1 mağlup eden Fulham finale yükseldi.

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi'nde FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta Hamburg'u geriden gelip 2-1 mağlup eden Fulham, finale uzanıp tarihinin en büyük başarısını yakaladı.

Hamburg'u sahasında 2-1'le deviren Fulham finale yükseldi. İki ekip arasındaki ilk maç 0-0 sona ermişti. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Craven Cottage Stadyumu'ndaki karşılaşmada düdük çaldı. Cüneyt Çakır'ın yardımcılığını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Halis Özkahya da maçın dördüncü hakemiydi. Ayrıca FIFA kokartlı hakemlerimiz Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım bu önemli maçta ilave yardımcı hakem olarak görev aldılar.

Cüneyt Çakır; Doğan Babacan ve Ahmet Çakar'dan sonra UEFA organizasyonlarında en üst düzeyde düdük çalan hakem olarak Türk futbol tarihine geçti. Çakır'ın bu sezon yönettiği maçlarda ise ortalaması hiç 8,3'ün altına düşmedi.

2010 yılbaşından itibaren, elit hakem kategorisinden sonraki en üst klasman olan 1. kategoride yer alan en iyi 28 hakem arasında bulunan Cüneyt Çakır karşılaşmayı hatasız bir yönetimle tamamladı. Çakır maçın ilk yarısına uzatma eklemezken, ikinci yarıya ise 3 dakika ilave etti.
FIFA kokartlı hakemimiz maçın 61. dakikasında Boateng ve uzatma anlarında Rost'a ve 64. dakikada Fulham'dan Hangeland 'a sarı kart gösterdi.

Fulham maça golle başlama fırsatını tepti. Sezonun golcü ismi Zamora, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Rost'u aşamadı. Dakikalar 22'yi göstediğinde ise Hamburg'un golü geldi. Mladen Petric, yaklaşık 35 metreden attığı frikik golüyle skor avantajını yakaladı. İlk yarının kalan dakikalarında rakibine fırsat tanımayan Hamburg, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Hamburg maçın ikinci yarısının ilk bölümde kontra ataklarla pozisyon aradı. Mladen Petric ve Jarolim bu fiısatları kullanamadı. 69. dakikada sahneye çıkan Davies beraberliği getirdi. Golden sonra rakip kalede baskısını artıran Londra ekibi Zoltan Gera'yla öne geçti. Sol taraftan kullanılan korner atışında savunmada seken topu iyi değerlendiren Macar oyuncu, topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fulham, 12 Mayıs günü Almanya'nın Hamburg şehrindeki HSH Nordbank Arena'da yapılacak finalde olmaya hak kazandı.

Böylelikle Fulham tarihindeki en büyük Avrupa başarısını yakaladı. Sahasında final oynama fırsatını tepen Hamburg üst üste ikinci kez UEFA Avrupa Ligi'ne yarı finalde veda etti.