BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  POLİTİKA

İşte Tansu Çiller'in referandum kararı

Anayasa referandumuna sayılı günler kaldı. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in referandumda hangi oyu kullanacağını Can Ataklı köşesinden duyurdu. İşte Tansu Çiller'in o kararı...

Abone ol

Gazeteci Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında eski Başbakan Tansu Çiller'in referandumda hangi yönde oy kullanacağını yazdı. 

Ataklı, Eski Başbakanlardan Çiller'in anayasa değişikliği referandumunda 'evet' vereceğini iddia etti. 

Can Ataklı  programında konuk ettiği Meral Akşener ile yaptığı konuşmaya dayanarak, Çiller'in kararını da değerlendirdi.

Televizyon programında Akşener'i konuk ettiğini hatırlatan Ataklı, "Programın sonuna doğru eskiden bakanlığını yaptığı DYP'nin o zamanki genel başkanı Tansu Çiller hakkında çok ilginç bir iddia attı ortaya. Çiller'in 'Evetçi' olduğunu söyledi" dedi.

Can Ataklı yazısının devamında şunları söyledi: 

"Zaman darlığından üsteleyemedim ama inanın çok şaşırdım. Çiller gibi bir merkez sağ liderinin demokrasiyi, hukuku, insan hak ve özgürlüklerini tamamen ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliğine evet demesini açıkçası aklım almadı. Demek geçen yıllar içinde bazı menfaatler ağır basmış. 96 yaşındaki Nilüfer Gürsoy (Celal Bayar'ın kızı) hâlâ pırıl pırıl açık dimağı ile bütün baskılara rağmen “Bu anayasaya hayır diyorum” diye haykırma cesareti bulurken, Çiller'in evetçi olması tek kelime ile yazıktır."