BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  MAGAZİN

İşte Sibel Can diyetinin sırrı!

Sibel Can mucize diyetinin sırrını verdi. Önemli olan 16 puanı aşmamak dedi. Ve her yiyeceğin puanlarını açıkladı. İşte mucize diyet;

Abone ol

Ünlü sanatçı Sibel Can son 3 ayda 7 kilo vererek hayranlarının karşısına yeni görüntüsüyle çıktı. Sanatçı Kanaltürk'te bugün yayınlanacak 'Laf Aramızda! programına katılarak 'Puan' sistemiyle zayıflamanın sırlarını anlattı. Sanatçı “Mesela salata 0 puan. Amaç 16 puanı aşmamak “ dedi...

MEYVELER 0 PUAN

Tipik bir Türk kadınıyım. Hiç kuru olmadım ben, zayıfken bile etli oldum. Zaman zaman kendimi kilo alarak ödüllendiririm. İlk defa 'Puan' sistemiyle zayıfladım. Mesela 1 dilim ekmek 1 puan, salata 0 puan, suşi 1 puan, dondurma 1 puan, 1 parça çikolata 1 puan. Meyveler hep 0 puan, mesela sebzeli çorba 0 puan. Gün içinde 16 puanı geçmemek lazım.

GÜNDE 3 TOP DONDURMA

Mesela canım dondurma çekti. 3 top yerim. Alt tarafı 3 puan. Unutmayın tek hedef 16 puanı aşmamak. Ama ben 10 puanda kalmayı başarıyorum. Üç ayda 7 kilo kadar verdim. Şu anda 58 kiloyum ve daha fazla kilo vermek istemiyorum.

YÜRÜMEK ÇOK FAYDALI

Zayıflamak için ayrıca masaj yaptırıyorum. Tempolu yürüyüş yapmayı da çok seviyorum. Yürümek de çok faydalı inanın. İlk başladığımda diyetisyenimle haftada 1 kontrolüm vardı, şu anda ayda bir kontrolüm var. Yani iyi gidiyorum

PUAN SİSTEMİYLE DİYETİN AYRINTILARI

[PAGE]

Bu diyet Weight Watchers diyeti ya da Momentum diyeti olarak adlandırılıyor. Doktor Kovach’a göre: “Weight Watchers diyet sisteminde, diyet süreci boyunca yenilecek olan besinlerin enerji yoğunluğu teste tabi tutularak sınıflandırılmıştır. Bu sayede diyetinizi uygularken bile herhangi bir açlık hissi taşımayacaksınız. Bu diyet sayesinde normal günlük hayatınızdaki yediğiniz yemek alışkanlıklarını terk etmeksizin daha küçük porsiyonlar tüketerek diyet yapabilme imkânınız bulunmaktadır.

YASAKLAMA YOK

Weight Watchers diyetinde yemek kısıtlaması veya yasaklaması gibi şeyler bulunmamaktadır. Bunun yerine her besinin kalori, yağ, lif (fiber) içeriklerinin yer aldığı bir tablo izlenmektedir. Her weight watchers diyet müşterisinin günlük aktivitesi ve yaşına göre, günlük olarak alabileceği bir toplam puan yer almaktadır. Bu toplam sınır geçilmedikçe diyetin uygulanmasında herhangi bir risk bulunmamaktadır.

Bu puanlama sistemi zayıflama ile hangi besinlerden daha sağlıklı bir beslenme ve yemek tercihi yapılabileceği ortaya çıkmaktadır.

Misal olarak:

1 kase brokoli: 0 Puan
1/2 kantalop: 2 Puan
1 küçük taneli fasulye: 5 Puan
1 porsiyon et (100 gram): 8 Puan
200 gram kızartılmış tavuk göğüsü: 3 Puan
1/4 kâse kremalı salata: 8 Puan
1 dilim ekmek: 2 Puan
100 gram çikolata: 4 Puan
1 külah vanilyalı dondurma: 4 Puan

Puan sistemi zayıflama yönteminin en avantajlı yönü, zayıflama hedeflerinize net ve nesnel ölçütler ve kriterler getirebilmesidir.

Momentum diyeti sistemi de denilen bu zayıflama ve diyet formülünde diyet izleyicileri aç kalmaktan imtina edilmelidir. Popkorn brokoli beyaz unlu pasta gibi yiyecekler “yeşil elmas” olarak tanımlanmakta ve diyet meraklılarının bunları yemesi teşvik edilmektedir.