BIST 10.175
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.473,26
HABER /  GÜNCEL

Hatalı park bu kez hayat kurtardı

Arabasını park edip tostçuya girdi. O yemeğini yerken bir gürültü koptu. Yanlış park ettiği araç birçok hayat kurtarmıştı.

Abone ol

Aydın'ında meydana gelen trafik kazasında facia ucuz atlatıldı. Alışveriş merkezine malzeme getiren ve boşaltım sırasında takozlardan kurtulan dorse, 100 metre ileride bulunan tostçuda yemek yemekte olan şahsın park ettiği araca çarparak durabildi. Dorsenin tost büfesinin içerisine girmeden durması, elektrik trafosu ve benzinliğe çarpmaması teselli oldu.

Kaza; bugün saat 11.00 sıralarında Aydın merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir alış veriş merkezinin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; alışveriş merkezi malzeme getiren ve çekicisinden ayrılarak alışveriş merkezi önüne park edilen dorse, yüklerin boşaltıldığı sırada bir anda tekerleklerinin altındaki takozlardan kurtuldu. Yaklaşık 100 metre ötedeki aperatifçinin bulunduğu yere kadar ilerleyen dorse, tostçuda yemek yiyen ve büfenin önünde hatalı park yapan 34 EN 5526 plakalı araca çarparak durabildi. Hatalı park yapan araç o sırada tostçuda bulunan 7-8 kişiye dorsenin çarpmasını engelledi. Aracın aperatifçinin önünde olması faciayı önlerken, araca çarparak duran dorsenin 4 metre ötedeki elektrik trafosuna ve yakınındaki benzin istasyonuna çarpmaktan son anda kurtulması çevredekilere rahat bir nefes aldırdı.

Kısa bir süre önce park ettiği aracının gözünün önünde dorsenin altında kalınca büyük bir şok yaşadığını ifade eden araç sahibi Ümit Turan, “Aracımı park edip bir şeyler atıştırmak için oturduğumda, üzerimize doğru gelen tır kasasını görünce hepimiz korktuk. Arabamı çalıştırıp uzaklaştırmayı düşündüm ama bundan son anda vazgeçtim. Allahtan aracıma binmemişim. Yoksa büyük bir facia ile karşılaşabilirdik” dedi.

Duyduğu gürültüyle birlikte dışarıya fırladığını ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören de, “Bugün bütün Türkiye bizi konuşuyor olabilirdi. 50 – 60 metre ötedeki alışveriş merkezinden yük boşaltan tırın bir anda muhtarlığa doğru geldiğini gördüm. Panikle dışarıya çıktık. Aperatifçiye doğru gelen tırın trafoya çarpmaması için dua ettim. Çünkü hemen arkamızda 150 erbaş ve erin bulunduğu Askerlik Daire Başkanlığı var. O zaman bu vebali kimse ödeyemezdi. Kaldı ki karşımızda bulunan benzinliği sıyırdı. Her türlü faciaya açık olan olayda bir kişinin bile burnu kanamadı” diye konuştu.

Olay yerine gelen polis ekipleri olay yeri incelemesinden sonra çekicilerle araçları bulundukları yerden kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.