BIST 10.051
DOLAR 32,33
EURO 34,78
ALTIN 2.407,80
HABER /  GÜNCEL

Kart aidatları için iptal başvurusu

Tüketiciler Birliği, kredi kartı sahiplerinden alınan kart aidatlarının iptali için Tüketici Mahkemesi'ne başvurdu.

Abone ol

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya beraberindeki birlik yöneticileri ile Levent'teki Tüketici Mahkemesi'ne geldi. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kaya, kredi kartı aidatlarının yıllardır tüketicilerin gündemini meşgul ettiğini belirtti.

Bankaların kendilerine duyulan güven nedeniyle yasalara rağmen aidatlarını almaya devam ettiğini savunan Nazım Kaya, gerekli yasa maddelerine rağmen tüketicinin onayı olmadan kredi kartı aidatı alındığını ifade etti.

Kaya, "Bu gerekçeyle hesap ekstresinde bildirilen aidata itiraz eden tüketici, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemeleri tarafından haklı bulunmuş, son olarak Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üçüncü kez aidatın yasal olmadığına karar vermiştir. Ancak tüketici haklı bulunarak, aidat borcu iptal edilse dahi sonraki dönemlerde tekrar tahakkuk ettirilmek sureti ile tüketici yıldırılmak istenmiştir. Tüketiciler Birliği, tüketicilerin bireysel olarak her yıl hak arama çabası içerisinde bankalarla davalı oluşu ve aidatların yılan hikayesine dönmesinden ötürü bugün son noktayı koymak üzere olayı yargıya taşımaktadır. Yüce yargının yasal ve meşru zeminden yoksun olan kart aidatlarının alınmaması yönünde karar vereceğine olan inancım tamdır" dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya daha sonra hazırladıkları dava dilekçesini mahkemeye sundu.