BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İşte polisin yeni silahı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 20 adet elektroşok silahı gönderildi. Silahları kullanacak olan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü personeline,...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 20 adet elektroşok silahı gönderildi. Silahları kullanacak olan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü personeline, 3 günlük eğitimin ardından elektroşok silahı dağıtıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 20 adet elektroşok silahı gönderildi. Silahları kullanacak olan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nden 54 personele, 3 günlük eğitim verildi. Yakında kullanılmaya başlanacak silahlar, eğitimin ardından Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü personeline dağıtıldı. Özellikle kadına şiddet olayları, rehin alma, polise mukavemet, intihar gibi olaylarda kullanılacağı belirtilen silahlar, 7 metreye kadar etkili. Silahın kalp hastaları dahil kimseyi öldürmediği sadece sersemlettiği belirtilirken, silahlara takılan bir kameranın ise olay sırasında olan biten her şeyi kaydettiği bildirildi. Yakında İstanbul’da kullanımına başlanacak olan silah, hedef seçtiği kişiyi şok dalgalarıyla 10 saniye sersemletiyor. Bir kişiye 24 saat içinde 3’den fazla kullanıldığında zarar verebileceği ifade edildi. Silahın elektrikle şarj olduğu belirtildi.
(İHA)