BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,45
HABER /  GÜNCEL

İşte milli kayakçıyı ölüme götüren ihmal

Erzurum'da antrenman sırasında kaza sonucu yaşamını yitiren Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı

Abone ol

Erzurum'da antrenman yaparken hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda ölüme, ihmal ve eksikliğin neden olduğu belirtildi.

Erzurum'da kayak antrenmanı sırasında düşerek hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili inceleme tamamlandı. Cumhuriyet Savcılığı'nın görevlendirdiği bilirkişi heyeti, pist kenarındaki tahta kar perdelerinin milli sporcunun ölümüne neden olduğu kanaatine vardı.

Rapora göre kazanın meydana geldiği pist, standart pistlerden yaklaşık altı metre daha dar yapılmıştı. Bu nedenle Aslı Nemutlu, kayarken dengesini kaybettiğinde pist kenarındaki tahta perdelere çarptı.

Kaza sonrasında yaşanan ilk yardım zaafiyeti ve pist alanında ambulans olmaması da ölüm nedenleri arasında gösteriliyor. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın görevlendirdiği 2 müfettiş de raporunu tamamladı. Bu raporun da yakında açıklanması bekleniyor.