BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet 3 maymunu oynadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Danıştay saldırıyla suçladığı Cumhuriyet o haberi nasıl verdi?

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL)- Türkiye, Başbakan Erdoğan'ın dün partisinin Geliştirilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda sarf ettiği sözleri konuşuyor.

Peki ne demişti Erdoğan?

Önce CHP'ye 'ateist gençlik' iddiasıyla yüklendi, ardından da Türkiye'de halen İttihat ve Terakki zihniyetinin hüküm sürdüğünü söyledi.

Sözlerini bir adım daha öteye götüren Erdoğan, örnek olarak ise Danıştay saldırısını seçti. "Danıştay saldırısının ardından 'kendi gazetelerini bombalatan' güçler çıktı" sözleri ise bomba etkisi yarattı.

Çünkü, bu sözleriyle Erdoğan açık açık isim zikretmese de birkaç kez bombalı saldırıya uğrayan Cumhuriyet gazetesinden bahsediyordu.

CUMHURİYET 3 MAYMUN

Peki Cumhuriyet gazetesi Erdoğan'ın bu iddiasına karşı nasıl bir tavır takındı?

Susmayı tercih etti!

Bugün gazeteyi eline alan okurlar, gazetenin bu iddialara karşı tavrını satırlarda göremediler. Danıştay saldırının faili gösterilen ve bir hakimi öldürme iddiasıyla suçlanan gazete cevap hakkını kullanmak yerine, Erdoğan'ın sözlerini satır aralarına gizlemeyi tercih etti. 

Gazete birinci sayfasında Erdoğan'ı sadece "Erdoğan Türkiye'nin laik olduğunu unuttu" başlığıyla eleştirmekle yetindi. Haberi ise küçük bir yere sıkıştırdı. 

1.20120202105525.jpg

 

Haberin detayının verildiği iç sayfalarda ise Erdoğan'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na söylediği "Nefesin bile izleniyor" sözlerini öne çıkardı. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın internete düşen "Militan savcılar" açıklamalarının öne çıkarıldığı haberde, Danıştay saldırıyla ilgili sözlerini ise sona saklamayı tercih ettiler. 

2.20120202105533.jpg