BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  GÜNCEL

Dirisine değil ölüsüne izin var!

'Balyoz Planı' nedeniyle tutuklu bulunan emekli Albay Dursun Çiçek'in, hasta annesini ziyaret etmek için yaptığı başvuru reddedildi

Abone ol

Sadece cenaze için izin verilebildiğini belirten hakimin "Umarım annenizi kaybetmezsiniz" sözlerine Çiçek, "Vicdani sorumluluk size ait" diye karşılık verdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, hasta olan annesini ziyaret etmek için izin isteyen emekli Albay Dursun Çiçek'in talebinin reddedildiğini açıkladı.

Başkan Diken, yasaya göre tutukluların ailesi ve birinci dereceden yakınlarının ölümü halinde izin verildiğini söyledi.

Hakim Diken, Çiçek'e ''Biz yasaları aşamayız. Cezaevinden çıkarmak bizim takdirimizde değil. TBMM'de bu yönde bir çalışma olduğunu basından duyduk. Böyle bir yasa çıkarsa, hastanın rahatsızlığına ilişkin verilen rapor üzerine de mahkeme talebi değerlendirir'' dedi.

HAKİM: UMARIM ANNENİZİ KAYBETMEZSİNİZ

Diken, yakınlarını kaybeden sanıkların cenazelerine katılabilmeleri için heyet olarak hafta sonu bile toplanıp izin verdiklerini belirterek, ''Sizin acınızı anlıyoruz. Anne çok değerli bir varlık. Yerine hiç bir şey koyamazsınız. Umarım kaybetmezsiniz. Şifa bulur. Acınızı, endişenizi anlıyoruz. Duyarsız olduğumuzu düşünmeyin ama bizim böyle bir yetkimiz yok'' diye konuştu.

ÇİÇEK: SORUMLULUK SİZİN

Dursun Çiçek'in ''Sorun tutuklulukta'' sözleri üzerine Diken, ''O konuya girmiyoruz. Siz konuyu farklı yöne çekiyorsunuz. Yasalara göre hareket ediyoruz'' dedi.

Dursun Çiçek de ''O zaman vicdani sorumluluk size ait'' diye konuştu.