BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte kulislerdeki 3 bomba seçim senaryosu

Önümüzdeki yıl 3 seçim sandığının kurulacak olmasıyla ilgili senaryolar belli olmaya başladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında söylediği 2014 yılında 2 seçim sandığının kurulacağı açıklaması siyasette yeni bir tartışma başlattı. Diğer partililer 3 seçim açıklamasına olumlu yaklaşırken kulislerde bunun nasıl yapılacağına ilişkin iddialer yer aldı.

başlıklı yazısında Meclis koridorlarında konuşulan seçim senaryolarını yazdı. Kulislerde fısıldanan bilgilere göre kurulacak 3 sandık bu 3 senaryonun üzerinde şekilleniyor.

1- Yerel seçim ve 2015 milletvekilliği seçimleri birleştirilsin
2-Yerel seçim zamanında yapılsın ancak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri birleştirilsin
3-Yerel seçim zamanında yapılsın, cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsın. Anayasa Meclis'ten geçsin ve referanduma gitsin.

BİRİNCİ FORMÜL

Selvi yazısında birinci ihtimalini dillendirenlerin milletvekilliği seçiminin öne çekilmesini ve yerel seçimlerin de itilmesini söylediklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yerel seçim kargaşasının yaşanmamasının bu yolla sağlanacağının konuşulduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı'nın 28 Ağustos'ta göreve başlamasıyla AK Parti de yeni genel başkanını seçer ve seçimlere hazırlanır. BU formüle göre Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de genel başkan olması düşünülüyor.

İKİNCİ FORMÜL

İkinci formüle göre yerel seçimler zamanında yapılacak. Ancak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin birleştirilip iki kampanyanın Başbakan Erdoğan eliyle tek kampanya halinde yürütülmesi söz konusu. Bu sayede Erdoğan Çankaya'ya geçmeden önce partiyi yeniden şekillendirmiş olacak.

ÜÇÜNCÜ FORMÜL

Üçüncü formül ise Başbakan Erdoğan'ın seçim birleştirmeden yana olmadığı belirtilerek her seçimin kendi zamanında yapılması.