BIST 10.251
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.406,30
HABER /  GÜNCEL

İşte kolay emekliliğin yolu

Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik yolunu açacak formülü açıkladı. İşte bugüne kadar prim ödeyemeyenler için ilginç formül..!

Abone ol Eğer bugüne kadar hiçbir sosyal güvenlik sistemine prim ödememişseniz yine de emeklilik hayali kurabilirsiniz. İşte Bağ-Kur üyelerine emeklilik yolunu açacak formül...

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği tarafından düzenlenen ve sosyal güvenlik sisteminin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Cerit, Bağ-Kur üyelerine emeklilik yolunu açacak formülü açıkladı.

Cerit, bir kişinin geriye dönük hiçbir Bağ-Kur tescili yoksa yani numara almamışsa emeklilikle ilgili miladın 4 Ekim 2000 tarihinden itibaren başladığını hatırlattı. Taraf gazetesinde yer alan habere göre Bağ-Kur’a tescilli kişilerin bu durumu mahkeme kararıyla vergi mükellefiyeti veya başka belgelerle açıklayabildiklerinde, arada atladıkları prim borçlarını ödeyerek aftan yararlanacaklabilecek ve yeni yasa ile emekli olabilecekler.

BAŞLANGIÇ TARİHİ
Mustafa Cerit, mahkeme kararında çıkan tarihin Bağ-Kur’lunun sigortaya başladığı tarih olarak alınacağını dile getirdi. Bir kişinin Bağ-Kur’da kaydı olduğu ortaya çıkar ve bu kişi gecikmiş primlerini peşin olarak ödediğinde emekli olacağını vurgulayan Cerit “Bağkur’da yaş dolduğu zaman 25 yıl ve 9 bin iş günüyle emekli olunuyor.

Yeni yasa ertelenmezse, kayıtlı bir Bağ-Kurlu gecikmiş primlerini ödediği takdirde ki bu en fazla 21 bin 243 YTL olarak hesaplanıyor, 24 yıllık sigortalılık süresini tamamlamış olacağından emekli olmaya hak kazanıyor. Bağ-Kur’da sigortalılık tarihi mahkeme kararıyla 1982 yılına kadar götürülebiliyor” diye konuştu.