BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

İşte Kırkpınarın başpehlivanı

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanı Ordulu Recep Kara'yı puanlamada yenen Antalyalı Mehmet Yeşilyeşil oldu.

Abone ol

Edirne'de bu yıl 648. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanı Ordulu Recep Kara'yı puanlamada yenen Antalyalı Mehmet Yeşilyeşil oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve bir çok davetlinin izlediği Başpehlivanlık güreşlerinde Mehmet Yeşilyeşil ile Recep Kara arasındaki final müsabakasında heyecan doruk noktaya çıktı.

Müsabakanın normal süresinde iki pehlivan da kontrollü bir güreş çıkarırken Recep Kara daha çok savunmada kaldı. Genç ve daha dinamik görünen Mehmet Yeşilyeşil ise daha atak götürdüğü normal sürede rakibini zorlasa da galip gelecek oyunu yapamadı ve müsabaka puanlamaya gitti.

Puanlama güreşinde de birbirlerine üstünlük sağlayamayan Yeşilyeşil ile Kara ikinci puanlama süresine gitti ve burada rakibini bastırarak puan alan Yeşilyeşil başpehlivan olarak altın kemerin sahibi oldu.

FİNALE KADAR KIRAN KIRANA BİR MÜCADELE

Sarayiçi'nde yapılan güreşlerin üçüncü ve son gününde yapılan başpehlivanlık final maçına kadar iki pehlivan da kıran kırana bir mücadele ortaya koydu.

Antalyalı Mehmet Yeşilyeşil, ilk turda Ramazan Yarar'ı, ikinci turda da Serhat Gökmen'i yendi. Üçüncü turu bay geçen Yeşilyeşil, 4. turda Aydın Polatçı'yı ve yarıfinalde de Ekrem Yavuz'u yenerek finale çıktı.

Diğer finalist Recep Kara ise altın kemerin favorisi olarak başladığı 648. Kırkpınar Güreşleri'nde 52 başpehlivanın arasından sıyrılarak finale adını yazdırdı. Kara ilk turda Murat Hikmet, İkinci turda Ahmet Kavakcı, üçüncü turda Gökhan Arıcı, çeyrek finalde Osman Aynur ve yarı finalede de Ali Gürbüz'ü yenerek finale kaldı. Kara, yarı final maçında normal süre ve puanlamada rakibine üstünlük sağlayamazken ikinci uzatmada rakibini yenerek finale kaldı.