BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,87
ALTIN 2.431,83
HABER /  DÜNYA

İşte İsrail'deki skandal çocuk raporu!

İsrailli İnsan Hakları Örgütü B'Tselem'in son raporu yine skandal niteliğinde! İşte İsrail'in dehşet raporu;

Abone ol

İsrailli bir insan hakları örgütünün yayınladığı rapora göre İsrail polisi geçen yıl 81 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. Bazıları beş yaşında olan çocukların yanında ebeveynlerinin bulunmasına da izin verilmedi.

İsrailli İnsan Hakları Örgütü B'Tselem'in son raporu yine skandal niteliğindeki bir insan hakları ihlalini ele alıyor. İhlalin mağdurları Filistinli çocuklar, ihlali gerçekleştirenler ise İsrail polisi.

İSRAİL ASKERİ ÇOCUKLARA BİLE ACIMIYOR

Rapora göre İsrail polisi beş yaşında çocukları bile gözaltına alıp sorguya götürüyor. Üstelik çocukların yanında ebeveynlerinin bile bulunmasına izin verilmiyor.

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem'in son raporu İsrail polisinin gözaltına alıp sorguya götürdüğü Filistinli çocukları ele alıyor.

Örgüt, İsrail polisinin sistematik olarak Filistinli çocukların haklarını ihlal ettiği sonucuna vardı. Rapor son bir yılda çocuk yaşta 81 Filistinlinin gözaltına alındığını belirtiyor.


FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR DEHŞETİ ANLATIYOR

Doğu Kudüs'ün Silvan mahallesinde sorgu için alınan çocuklardan dördü 12 yaşın altında.

Oysa 14 yaşın altındaki çocukların cezai takibata uğraması yasalara göre mümkün değil.

İsrail polisi taş attıklarını gerekçe göstererek gece baskınlarıyla çocukları evlerinden apar topar alıp sorguya götürmekle suçlanıyor.

Bir Filistinli çocuk gözaltına alınışını şöyle anlatıyor: 

"Eve giderken birden bazı adamlar beni arkamdan yakaladılar. Askerlerin yaklaştığını gördüm. Onun için beni yakalayanların gizli polis olduğunu anladım. Sonra birisi bana silah doğrulttu ve bir şey yapacak olursam beni vuracağını söyledi.

B'Tselem İsrail polisinin kendi yasalarını gözardı ettiğini de ortaya koyuyor.

Silvan mahallesinde 60 bin Filistinlinin yanına 500 aşırı dindar Yahudi yerleştirildiğinden bu yana gerilim yüksek.