BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  GÜNCEL

Yoğun kar yağışı ulaşımı etkiliyor

Yurt genelinde etkili kar yağışı, ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkiliyor.

Abone ol

Yoğun kar yağışı Adana'nın Feke ilçesine bağlı 15 köy, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı 14 köy ve 13 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Adana Özel İdaresine bağlı Köy Hizmetleri Şube Müdürü Cafer Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Feke'ye bağlı 39 köy yolundan 15'inin yoğun kar yağışı sebebiyle kapandığını söyledi.

Yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığının köy yollarında 25-30 santimetre olduğunu ifade eden Özdoğan, kapalı köy yollarının yarına kadar açılmasına çalıştıklarını belirtti.

Bu arada, Feke'de bazı yerlere iki gündür elektrik verilemediği kaydedildi.

ADIYAMAN 

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde kar yağışı nedeniyle 14 köy ve 13 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

İlçenin Malatya ve Adıyaman ile bağlantısını sağlayan karayollarının ulaşıma açık olduğunu belirten yetkililer, kar yağışının durduğunu ve 3 ekibin köy yollarının açılması için çalışmaya başladığını ifade etti. 

ZONGULDAK, BARTIN, KARABÜK 

Zonguldak'ta 6, Bartın'da 5, Karabük'te 11 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle Zonguldak'ın ilçelerinden Ereğli'de 2, Gökçebey'de 4, Bartın merkezde 3, ilçelerinden Kurucaşile'de 2, Karabük'ün Ovacık ilçesinde 11 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İmar ve kentsel iyileştirme müdürlükleri ekipleri, iş makineleriyle yolları ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor.

BURDUR 

Burdur'da kar yağışı bir günlük aradan sonra yeniden başladı.

Vali Süleyman Tapsız, perşembe gününe kadar aralıklarla sürecek kar yağışı nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücüleri araçlarına zincir takmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Yetkililer, Burdur-Ankara, Burdur-Denizli, Burdur-Antalya, Burdur-Fethiye karayollarının trafiğe açık olduğunu belirtti.

KASTAMONU 

Kastamonu'da 469 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kastamonu Valiliği bünyesinde oluşturulan kriz masasından yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan 165 köy yolunun açıldığını ancak halen 469 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Açıklamada, dün elektrik verilemeyen Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Doğanyurt, Şenpazar, İhsangazi ve Araç ilçe merkezlerindeki sorunun giderildiği ancak bu ilçelere bağlı 381 köye halen elektrik verilemediği belirtildi.

DÜZCE

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi aştığı Düzce'de 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Köye Yönelik Hizmetler İl Müdürü Mustafa Erez, kar yağışının etkili olduğu Akçakoca ilçesine bağlı Kurugöl ve Sarıyayla ile Gümüşova ilçesine bağlı Pazarcık köylerine ulaşım sağlanamadığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Dün sabahtan bu yana 69 köy yolunda çalışma yapıldığını belirten Erez, ''Dededüzü köyü yolunda oluşan heyelana da kısa sürede müdahale ettik ve yol kısa sürede ulaşıma açıldı. Kapalı olan 3 köyümüzün yollarını da en kısa sürede açmayı planlıyoruz'' dedi.

Gümüşova ve Akçakoca ilçelerinin bazı köylerinde elektrik ve su kesintisi yaşandığı belirtildi.

ÇORUM 

Çorum'da 170 köye elektrik verilemediği, 150 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

YEDAŞ yetkilileri, çalışmaların devam ettiğini ancak kapalı yollardan dolayı elektriksiz köylere ulaşmakta zorluk yaşadıklarını bildirdi.

BOLU 

Bolu'da 58 köy yolunun ulaşıma kapandığı, 43 köye elektrik verilemediği belirtildi.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle kent merkezinde 11, Gerede'de 19, Mengen'de 13, Mudurnu'da 15 olmak üzere toplam 58 köy yolu ulaşıma kapandı. Mengen'de 35 ve Mudurnu'da 8 köye elektrik verilemiyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezinde 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 65 santimetre olarak ölçüldü.

ÇANKIRI 

Çankırı'da da 42 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı 13 greyder, 2 dozer, 6 kar kamyonu ve 2 kar makinesiyle yolların açılmasına çalışıldığı bildirildi.

TEKİRDAĞ 

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kar yağışı nedeniyle ana arterlerde trafik aksadı. Meteoroloji yetkilileri, Çorlu'da kar ve karla karışık yağmurun aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının 2 derece olduğunu bildirdi.

Öte yandan, Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Belediye Başkanı Birol Kaya, kar kalınlığının ilçe merkezinde 4 santimetre olarak ölçüldüğünü, ilçede olumsuz bir durum yaşanmadığını söyledi. Kaya, olumsuz durumlara karşı karla mücadele ekiplerinin hazır bekletildiğini ifade etti. Malkara Bölge Trafik ekipleri, yol temizleme çalışmalarına başlandığını kaydetti.