BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tecavüzü meşrulaştırmak mı istiyorlar?

AK Partili Lokman Ayva'dan engelli kızların kısırlaştırılması teklifine sert cevap geldi.

Abone ol

Kimsesiz engelli kızların kısırlaştırılmasının teklif edildiği Sosyal Hizmetler toplantısında konuşan kurul üyelerine AK Partili Lokman Ayva ateş püskürdü.

Ayva böyle bir teklifin engelli kızlara tecavüzünün bir anlamda meşrulaştırılması olacağını söylerek "bunlar engelliyi eşya gibi mi görüyor" dedi.

İşte AK Parti Milletvekili Lokman Ayva'nın o sözlere karşı verdiği sert cevap:

Bir haber okuduk ve okuduklarımıza inanamadık. Habere göre; Kocaeli İl Sosyal Hizmetler Kurulu toplantısında, kimsesiz ve kurum korumasındaki zihinsel engelli kızların kısırlaştırılması önerildi. Önerinin nedeni, bu kızlar kolaylıkla tecavüze uğruyorlar. Tecavüz sonucunda hamile kalabiliyorlar ve bebeklerine bakabilecek vasıflara sahip değiller. Bu, kurul üyesi olan iki hanifefendinin önerisiydi.

Böyle bir haberi hiç okumamış, hiç duymamış olmayı arzu ederdik. Bu önerinin sahipleri; "Zihinsel engelli kızları kısırlaştıralım ki onlara tecavüz edilmesini meşrulaştıralım." demek mi istiyorlar? Bir kişinin kısırlaştırılmasına hangi sıfatla ve hangi yetkiyle karar verebileceklerini düşünüyorlar?

Böyle bir öneriyi yaparken, kısırlaştırılması hakkında kendisine sorulmadan karar alınacak engellinin eşya gibi görüldüğünün farkındalar mı?

Bütün bunların farkında değillerse, "Koruyamadığımız zihinsel engelli kızları kısırlaştıralım" mantığının ahlaksızlığı teşvik eden ve meşrulaştıran bir yaklaşım olduğunu biz söyleyelim.