BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  DÜNYA

İşte İmza krizini bitiren o not

Ermenistan ile Türkiye arasındaki son dakika krizinde Ermeni bakanı ikna ettiği ileri sürülen Hillary Clinton'a şok haber

Abone ol

İsviçre'deki tarihi protokolun imzalanmasına dakikalar kala ortaya çıkan krizde Hillary Clinton'ın arabulucu olduğu ve Ermeni bakanı ikna ettiği belirtiliyordu.

Ancak Rus Kommersant gazetesinin iddiası Clinton'ın karizmasını çizecek türden.. Gazeteye göre krizi çözen taraf Amerikalı diplomatlar değil Rus tarafı..

Devreye Rus bakan Lavrov girdi... Ve Ermeni bakan Nalbantyan'a bir not göndererek "Edvard konuşma yapmadan imza atmayı kabul et. İmzala ve git.. Bu kadar basit..." diye bir not gönderdi, ardından imza krizi çözüldü.


Gazetenin haberine göre Hillary Clinton krizi çözmeye çalıştığı sırada Lavrov, Fransız Meslektaşı Kouchner ile Rusya-Almanya futbol maçını seyrediyordu. Bu sırada kriz çıktığını öğrendi. Ermeni Dışişleri Bakanı Nalbantyan'a atfen tek cümlelik bir not kaleme aldı. Notta, "Edvard, konuşmasız imza törenini kabul et. İmzayı at git, bu kadar basit..." ifadesine yer verdi. Bu mesajın altında Fransa Dışişleri Bakanı Javier Solana ve AB'yi temsil eden Slovenya Dışişleri Bakanı Samuel Ebogar da imza attı. Mesajı alan Nalbantyan da imzayı atmayı kabul etti.