BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  SAĞLIK

İşte il il koronavirüs vaka sayısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21-27 Ağustos tarihleri arası Türkiye'nin koronavirüs haritasını paylaştı. Bir kez daha aşı uyarısında bulunan Koca, vaka sayısı en çok artan 10 ili açıkladı.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Okulların açılmasına bir gün kala açıklanan tabloda, son 24 saatte 279 bin 63 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 391 kişinin testi pozitif çıktı, 269 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca yaptığı açıklamada aşı ve tedbir mesajı vererek, " Okullar yarın açılıyor. Yedi yaşındaki çocuklarımız sınıflarında maskeli olacak. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Nihai çözüm, aşı! Aşılarımızı hemen yaptıralım" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, 5 Eylül corona virüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 279 bin 63 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 391 kişinin testi pozitif çıktı, 269 kişi hayatını kaybetti. 

Koca: Çocuklarımız kadar hassas olalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni vaka sayımız 19.391. Covid-19 sebebiyle bugünkü can kaybımız 269. Okullar yarın açılıyor. Yedi yaşındaki çocuklarımız sınıflarında maskeli olacak. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Nihai çözüm, aşı! Aşılarımızı hemen yaptıralım. Tedbirlerde ÇOCUKLARIMIZ KADAR HASSAS olalım" ifadelerini kullandı.

İl il koronavirüs haritası

Fahrettin Koca, Türkiye'nin 21-27 Ağustos tarihleri arasında en çok vaka görülen 10 şehri ile koronavirüs haritasını paylaştı.

Twitter'dan yaptığı paylaşımda bir kez daha aşı konusunda uyaran Bakan Koca, pandemide nihai çözümün aşı olduğunu söyleyerek kurallara uyulması uyarısında bulundu.

Koca'nın paylaştığı vaka sayılarına göre Türkiye'de en çok vaka artışı gösteren 10 şehirde belli oldu. Buna göre en çok vaka artışı; Rize, Bayburt, Nevşehir, Kayseri, Kilis, Trabzon, Aksaray, Gaziantep, Bolu ve Tokat oldu.