BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Gökçek'in açıkladığı sonuçlar!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, açılmayan 62 sandığın olduğunu bu sonuçlara göre Ankara'ya kazandıklarını söyledi.

Abone ol

Ankara'da kafalar giderek karışıyor! CHP Adayı Mansur Yavaş'ın seçimi kazandığını açıklamasının ardından yaklaşık 2 saat sonra AK Parti Adayı Melih Gökçek kameralar karşısına geçti ve ellerinde sonuçları açıkladı. Gökçek, yaklaşık 30 bin oy farkıyla seçimi kazandıklarını bu oy oranının daha da artacağını söyledi.

Melih Gökçek, seçim ofisinde seçim sonuçlarını değerlendirdi. CHP Adayı Mansur Yavaş'ın televizyon televizyon gezerek seçim sonuçlarını açıkladığını söyleyen Gökçek, yokluğumuzda seçimleri kazanmışlar değerlendirmesini yaptı. Tüm bu açıklamalardaki amacın halkı galeyana getirmek olduğunu iddia eden Gökçek şöyle konuştu:

"Televizyon televizyon gezip CHP'nin adayı seçimi kazandığını söyledi. Biz seçim sonuçlarının gelmesini bekledik. Netice itibariyle biz tüm tutanakları bir araya getirdik ve neticeyi aldık. Beni geride gösteren 2,5 puan geride bırakan ajans, bu kez günah çıkarmak için 2,5 puan önde gösteriyor. Bizim hesaplamalarımıza rağmen en az 30 bin fark var. Şu an sadece sayılmayan 62 sandık bulunuyor. Bizim hesaplalamalarımıza göre artık seçim bitti.

ANKARALILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ben bütün Ankaralılara teşekkür ediyorum. Bir taraftan CHP'den bir taraftan MHP'den takviyeler bir taraftan paralel yapıdan destekler. Bunların hepsi bir araya geldi, ama yine mağlup oldular. Ben genel seçimlere nazaran 6.5 oranında oyumu artırdım. Bundan da kıvanç duyuyorum.

"MİLLET ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKTI"

Bu zaferin kazanılması çok önemli. Millet Erdoğan'a sahip çıktı. Güçleri yetmeyecek bu belli oldu. Önümüzdeki 5 yıl daha çok çalışacağım. Benim son dönemim. Ankaralılara beni son kez seçtikleri için Ankaralılara çok teşekkür ediyorum.

"HİLE YAPILDI İDDİASI"

İki üç gün Ankara'da hile yapıldı diye Türkiye'yi çalkayacaklar. Hileyi yapan varsa sandıkta yapmıştır. Onu yapanda şerefsizdir, AK Parti buna tenezzül etmez. Bu saatten sonra kim hile var diyorsa mağlubiyeti hazmedemiyenlerdir. Yapmalarının tek nedeni insanları sokağa dökmek çabasıdır."