BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38
HABER /  GÜNCEL

İşte Gezi Parkı'nın ardındaki asker bağlantısı!

Bülent Arınç'a suikast girişimiyle deşifre olan Özel Kuvvetler Gezi Parkı eyleminin arkasından çıktı.

Abone ol

İstihbarat birimleri, Taksim Gezi Parkı protestolarının organize sokak olaylarına dönüşmesinde askerin sivil yapılanması olan 'Beyaz Kuvvetler' parmağını tespit etti.

'in haberine göre Türkiye'nin darbeye hazırlanmasında Özel Harp Dairesi'nin sivil unsurları olarak her zaman sokakta aktif olan 'Beyaz Kuvvetler'in, İstanbul Taksim, Ankara Kızılay ve İzmir başta olmak üzere büyük metropollerde 8 gündür süren ve yayılan olayların organize edilmesinde rol aldıkları belirlendi.

Geçmişte toplumsal olayların örgütlenmesinde merkez konumunda olan Özel Harp Dairesi, yani Seferberlik Tetkik Kurulları, özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimiyle tamamen deşifre olmuş ve Ergenekon süreciyle birlikte Siyah-Beyaz Kuvvetler türü yapılandırmalardan arındırılmıştı. Son olarak iç tehdit konseptine göre yeniden şekillenen kurullardan 11'i lağvedilmişti.

PERDE GERİSİNDE

Ergenekon, Kafes, İnternet Andıcı, Zirve Yayınevi, Dink, Danıştay gibi davalarla birlikte ciddi şekilde yıpranan ve eski gücünü kaybeden psikolojik harp merkezi 'Beyaz Kuvvetler'in, Taksim Gezi Parkı protestolarıyla tekrar güç kazandığı belirlendi. Taksim olayının 'çevre protestosundan' hükümeti yıkmaya yönelik sokak olaylarına dönüşmesinde önemli bir parmağı olduğu tespit edilen 'Beyaz Kuvvetler'in, merkezlerinin dağıtılmasıyla birlikte kendi içlerinde temasa geçerek marjinal sol partileri kullanmak suretiyle saha çalışmasına giriştikleri ortaya çıktı.

OLAYLAR AYNI ANDA

Beyaz Kuvvetler, Twitter ve diğer sosyal paylaşım ağları üzerinden marjinal gençleri harekete geçirmek için teknolojinin son olanaklarından yararlanmayı da bildi. Derin odaklar, kitleleri tek elden yönetmek ve meydanlarda toplamak için en çok akıllı telefon uygulaması 'Zello'ya başvurdu. Telsiz mantığıyla çalışan uygulama sayesinde her şehir için ayrı gruplar açan organizatörler, marjinal grupları polise saldırmaları için kışkırttı. Böylece Türkiye'nin değişik birçok kentinde olaylar neredeyse aynı anda patlak vermiş oldu.

Telefonda provokasyon kanalları

Sayıları onbinleri bulan sokak eylemcilerinin zaman zaman şiddete başvurmaları üzerine, asıl amacı masumane prostesto gösterisi yapmak olan vatandaşlar da sokaklardan çekildi. Geriye kalan marjinal gruplar Başkent Ankara sokaklarında terör estirirken, Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin yoğun çalışmaları sonrası sözkonusu örgütlerin liderlerinin kitleleri nasıl organize ettikleri de tespit edildi. İnternet bağlantısı bulunan iPhone ve Blackberry marka cep telefonlarının yanısıra Android işletim sistemli telefonlar ve bazı tabletler aracılığıyla da kullanılabilen Zello isimli Bas-Konuş telsiz programı sayesinde örgüt liderlerinin öfkeli marjinal grupların şehir içerisindeki kitlesel hareketlerini kontrol ettikleri tespit edildi.

KONUŞMALAR KAYITLARA GEÇTİ

-Çayyolu çok sakin ne oluyoruz

-Halk TV’de kameralar arkadaşların zor durumda olduğunu gösteriyor takviye..

-Son durum nedir Kızılay’da

-Görüşmeleri saklı tutun, araya girenleri kanal liderine bildirin o kişiyi çıkarsın

-Frekansa girenler var, deşifre oldu, Zello’dan başka frekansa geçin

-Telefonla konuşmayın

-Zello şifresini yüzyüze grup liderlerine ulaştırın o sizi bilgilendirir

-Ankara genelinde son durum nasıl

-Hava açık (polis pasif durumda) hava kapalı (polis aktif zorlanıyoruz)

-Halk TV’yi arayın Tunalı’ya kamera göndersin

-Liseliler okuldan çıkıyor

-Ziya Gökalp’te panzere karşı barikat

-Güvenpark’ta durumlar nasıl