BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Çocuklarda diş travmalarına dikkat

Uzmanlar, diş travmalarının çocukluk çağının önemli sağlık problemlerinden olduğunu söyledi. <br/>Yaz aylarıyla birlikte çocukların dışarıda...

Abone ol

Uzmanlar, diş travmalarının çocukluk çağının önemli sağlık problemlerinden olduğunu söyledi.
Yaz aylarıyla birlikte çocukların dışarıda daha fazla zaman geçirmesi yaralanma oranını artırıyor. Düşme, çarpma gibi birçok kaza sonucu oluşan bu yaralanmalar hem aile hem de çocuk için oldukça üzücü ve zor durumları da beraberinde getiriyor. Pedodonti uzmanı Elif İpek Yılmaz, oluşabilecek bu tür kazalarda anne-baba, öğretmen ya da aile büyüklerinin soğukkanlı hareket etmeleri gerektiğini belirterek, “Nedeni ve şiddeti ne olursa olsun kaza sonrası dişlerle ilgili oluşacak yaralanmalarda mutlaka diş hekimine başvurulması lazım. Meydana gelen travmaların sonucunda en çok üst ön dişler etkileniyor. Dişler kırılmışsa mümkünse kırık parça bulunup dakikalar içerisinde diş hekimine başvurulmalı. Bunun sonucunda dişler kendi parçaları ile onarılabiliyor” dedi.
Çarpma ya da düşme sonucunda çıkan dişin temiz bir bardak süt içerisine konulup hekimlere ulaştırılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, acil müdahale imkanı olan vakalarda diş hekim tarafından yerine yerleştirilerek tedavi şansının artırılabileceğini de sözlerine ekledi.
(İHA)