BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,69
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'ın ünlü beyin takımı

Erdoğan'ın danışmanı Hüseyin Besli, balkon konuşmalarının nasıl hazırlandığını anlattı!

Abone ol

İNTERNETHABER/ Erdoğan'ın balkon konuşmasının gizli kahramanları ilk kez deşifre oldu. Hüseyin Besli, 12 Haziran gecesi AK Parti Genel Merkezi'ndeki çekilen fotoğraf karesindeki ikinci ismi Aydın Ünal'ın, üçüncü balkon konuşmasının mimarı olduğunu söylerken, Tarhan Erdem'in Köşk'le ilgili iddialarını da cevapladı. Besli, Erdoğan'ın bugün siyaseti bıraksa dahi tarihe geçen bir isim olduğunu söyleyerek, siyasetteki son durağın Cumhurbaşkanlığı olacağını açıkça ilan etti.

Erdoğan'ın 20 yıldır birlikte çalıştığı isim olan Hüseyin Besli, ünlü balkon konuşmalarının ayrıntılarını ilk kez anlattı. Besli'nin anlattığına göre Erdoğan'ın 12 Haziran gecesi yaptığı balkon konuşmasının çerçevesi daha önce belirlenmiş ancak yazı o gece kaleme alınmış. Balkon konuşmasının çerçevesi ise Başbakanlık'taki ofislerinde, uzman bir ekibi koordine eden Aydın Ünal tarafından belirlenmiş. 

"YAZAR EKİBİ ERDOĞAN İLE BİRLİKTE YAŞAR"

Katıldığı bir TV programında Erdoğan'ın yazar takımını anlatan Besli, Kars'taki anıtla ilgili "ucube" sözlerinin kendi içlerinde bir hayli tartışıldığını söyledi. Besli canlı yayında yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

'Balkon konuşmaları öyle çok da bir mühendislik işi değil. Zaten bu metin oluşturan ekip, ister istemez hem bu günlük gelişmelerin tam içersindedir hem de diğer taraftan programının söylemlerinin tam içerisindedir. Onların zihninde, bunlarla ilgili zaten bir giriş vardır. Bu süreç Sayın Başbakan ile birlikte yaşandı. Fark ederseniz insanlar sormaya başlamışlardı televizyon ekranlarında. Sayın Başbakan da biraz esprili olsun dile başlangıçta, balkon ne için yapıldı bunun için yapıldı, balkon konuşması olur dediği andan itibaren bu arkadaşlar (danışman kadrosu) bu işi almış oldular. Bu sözlerden sonra arkadaşlar hazırlığa başlamışlardır, en azından bu zihinsel bir hazırlıktır.

Bu son şeyde en az 15 gün bu konuyu arkadaşlar defalarca konuşmuşlardır. Danışman kadrosu biraz fazladır ama bu konuyu konuşan, tartışan üç beş kişidir. Son balkon konuşması son gece hatta sandıklar açıldıktan sonra hazırlanmıştır. Tabii bundan önce bir zihinsel hazırlık vardı. Konuşmadan birkaç gün önce Sayın Başbakana bir çerçeve verdiler. Şunları şunları konuşalım vurgulayalım diye. Aydın Ünal diye bir arkadaşımız var daha çok bu süreci o yönetiyor. 

TARHAN ERDEM'İN ERDOĞAN KÖŞKE ÇIKMAYACAK İDDİASI

Besli'ye Tarhan Erdem'in Erdoğan Köşk'e çıkmayacak sözleri de soruldu. Erdoğan'ın zaten tarihe geçen bir isim olduğunu söyleyen Besli, Erdelm'in bu sözlerine katılmadığını söyleyerek, bir yerde Köşk için de ilk sinyali vermiş oldu. İşte o sözler:

"Başbakan Erdoğan bugün zaten siyasete damga vurmuş durumda. 4 yıl sonra zaten tüzük gereği zaten milletvekili olmayacak. Cumhurbaşkanlığı'nı istemediği yönündeki görüşe ben pek itibar etmiyorum. Bir siyasetçi için hep bir sonrası vardır. Böyle bir şey siyasetin dinamizmini öldürür. Tarhan Erdem'in bu görüşlerine katılmıyorum."
video