BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'ın elindeki o anket!

Başbakan Erdoğan, son olarak yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin oy oranını açıkladı. Türkiye'de herkesimi kucaklamaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, 5 firmanın yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını gazetecilerle paylaştı. Erdoğan'ın elindeki o ankete göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 52!

Erdoğan, NTV ve Star TV'nin ortak yayınında konuştu. Programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, AK Parti kongresi öncesi partide değişiklikler yaşanabileceğini, siyasette sadakat yerine ehil isimleri tercih ettiğini anlattı. Siyasette tekkeye derviş aramanın yanlış olacağını bu nedenle de bugüne kadar ehil isimlerle çalıştığını anlatan Erdoğan, ekonomi yönetimindeki çatlak iddialarını ise kabul etmedi. Türk ekonomisinin çok iyi yönetildiğini ve görevdeki bakanların koordineli çalıştığını kaydeden Erdoğan, bazı konularda fikir ayrılıkların yaşanabileceğini ifade etti.

İŞTE ERDOĞAN'IN ELİNDEKİ ANKET SONUÇLARI

Erdoğan, AK Parti'nin oy oranıyla ilgili soruya ise elindeki anketlerle cevap verdi. Sürekli anketlerin yapıldığını ve performans değerlendirmelerinin yapıldığını anlatan Erdoğan, 5 ayrı şirkete yaptırdıkları anketlerin ortalamasının AK Parti'nin oy oranını yüzde 52.1 gösterdiğini söyledi. Erdoğan oy oranlarıyla ilgili şunları söyledi;

"Sürekli anketler yaptırıyoruz. 5 firmanın yaptığı kamuoyu araştırması şu an önümde. Ortalama olarak biz yüzde 52.1, CHP yüzde 24.2 , MHP yüzde 13.3, BDP yüzde 6.2 gözüküyor. Yüzde 48’in hükümeti olmadığımızı kimse iddia edemez.
 
İmam hatipleri niye kapattılar? Oradan terörist çıktığını göremezsiniz. Niye kapatıyorsun, o milletin evlatları değil mi? Ben ‘imam hatip okuluna gitmeyenler teröristtir’ demedim. Millette şu an bir rahatlama oldu. Katsayı olayı düzeldi, bu bir haksızlığın düzeltilmesidir. Ben çocuklarımı kendi ülkemde okutamadım. Erkek çocuklarım Harvard’ı tutturacakları halde gidemedi. Kızlarım başörtüsü nedeniyle gidemedi. Bizim bütün mücadelemiz ayrımcılıkladır. Türkiye’deki bir kesimde islamafobi var. Bize şaşırıyorlar ‘Sizin kızınız nasıl Türkiye’de okuyamıyor’ diyorlar. Bu normalleşmedir."