BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

Terörü finanse eden aktüer olamayacak

Terörün finansmanı suçundan hüküm giyenler aktüer olamayacak

Abone ol

''Aktüerler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' değiştirildi. Bundan sonra terörün finansmanı suçundan hüküm giyenler aktüer olmayacak.

Hazine Müsteşarlığı'nın ''Aktüerler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik''i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TERÖRÜN FİNANSMANI SUÇU DAHİL EDİLDİ

Yeni düzenlemeye göre, eski yönetmelikte aktüer olmaya engel suçlara ek olarak ''terörün finansmanı'' suçu da dahil edildi. Böylece terörü finanse etmekten hüküm giyenlerin aktüerlik yapamayacağı hükme bağlandı. Öte yandan yeni yönetmelikle müflis ve konkordato ilan etmiş olanların aktüer olamayacağına ilişkin hüküm yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle Müsteşarlık, her bir seviye altında belirlenen sınavları, kendi içlerinde birleştirebilecek. Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, Müsteşarlığın uygun görüşü üzerine, her bir seviye sınavının tamamlanmasını müteakip 3 iş günü içerisinde 15 gün süreyle Sigortacılık Eğitim Merkezi'nin internet sayfasında ilan edilecek.

Kurul ayrıca sınav usul ve esasları hakkında Müsteşarlığa önerilerde bulunmak, soru standartlarını belirlemek, Sigortacılık Eğitim Merkezi nezdinde tutulan soru bankasına soru temin etmek, sınavlarda kullanılacak soruları seçmek, sınavları gerçekleştirmek ve Müsteşarlıkça verilen diğer görevleri yerine getirmek üzere Merkez nezdinde faaliyet gösterecek. Sınavlara ilişkin mali kararlar, Kurul'un görüş ve önerileri dikkate alınarak Merkezce belirlenecek. Müsteşarlık, sınavlarda sorulabilecek soruların temini için alt komiteler kurabilecek. Alt komitelerin çalışma usul ve esasları Müsteşarlıkça belirlenecek.